Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rävholmsträffen 2007

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Helgen har tillbringats på Rävholmsträffen i Göteborgs södra skärgård. Supertrevligt som väntat. Och helgen bjöd bland annat på: sol, vindstilla, regn, blåst, plattvatten, vinge, trevligt sällskap, skumgodis, geocaching, lite vågbus med mera. Lite färre folk än förra året, det var nog vindprognoserna som skrämde folk att stanna kvar i TV-soffan. Men det blir ju alltid bra när man väl kommer ut.

Som vanligt så var Rävholmsträffen kanontrevligt och bjöd på värme, solsken, vindstilla, regn, blåst, massa trevligt folk osv…
Pia och jag körde upp på fredagseftermiddagen, ännu en grå och regning fredag gjorde det segt att komma iväg. Men vid 16-snåret satt vi i kajakerna vid GKF och paddlade utåt, tog oss norr om Brändö och Galterö, rundade Böttö fyr och gick iland på Galterö huvud för lite skattletning och plockade gömman Galterö huvud Tog oss söderut mot Rävholmen med vinden i ryggen.
Och i år var vi inte först i alla fall, Karin S var på plats och Åke likaså, så småningom dök det upp fler och det var nog 12st som tillbringade första natten där. Lite lite folk, men det var ju lite vind i prognoserna så det skrämde nog.

Blev en trevlig kväll, jag, Pia och Tompa höll oss vakna lite längre och framåt halvtolvsnåret hörde vi ljud och såg ljus nere vid stranden, Johan L hade kommit. Imponerade, han hade precis kommit hem efter en månads paddelsemester långtbortistan, varit hemma 2 timmar och sen paddlat ut… Jag och Pia satt kvar ett tag i månskenet, fantastiskt fint. Och sen i säng.

Sov länge och gott, jag fick dra sovsäcken över mig frampå morgonkvisten, börjar bli svalare på nätterna… Blev lång frukost, det började blåsa, någon kom, någon åt lunch, vad ska vi göra? Slappa? Sova? Paddla? Det blev lite av varje, jag, pia, patric och Tompa tog en kort runda, först bort till lilla rävholmen och letade upp geogömman going to lilla rävholmen-styrsö. Första gången på geogömmejakt för patric och thomas, vi får se om de fastnar. Sen nån kilometer österut för gömman gula udden-styrsö och sen tillbaka runt rävholmen, nu hade det börjat friska i ordentligt och bygga lite sjö.

Lite fler på plats, en del landsteg i lä på norrsidan, för att slippa paddla runt i vågorna och för att slippa eventuell bärning i större vågor dagen efter. Tjöt i gräset och på klipporna. Lite regn, mer blåst. Kvällen tillbringades i spridda grupper under tarpar, i jättetält och annat på grund av regnet.

Nån stack hyfsat tidigt på söndagen, själva var vi inte ur tältet tidigt alls, men det blev frukost ute då regnet höll sig borta. Det blev lååångfrukost, några bar kajaker till södra viken, några till norra, några paddlade iväg. Och så småningom var även vi i kajakerna, jag, pia, thomas, johan, patric och peter paddlade västerut, det var motigt första biten ut från rävholmen, sen var det lite guppigt, men inte så farligt, lite skum precis vid ”utfarten”, Mattias anslöt från rävholmens norrsida och sen tog vi utsidan av Strupö i behaglig sidosjö, kanske 1-1,5 meter med vissa på uppåt 2 meter.

3 svar på ”Rävholmsträffen 2007”

 1. Nu har man ju hört så mycket om den där trevliga Rävholmsträffen att det är dags att ta sej i kragen och åka dit endera århundradet. Här på ostkusten har vi haft examination av två nya NIL-instruktörer och Norråva har kryllat av kunskapstörstande figuranter, instruktörskandidater och examinatörer.

  Svara
 2. JA, det klart du/ni ska komma till Rävholmsträffen, det är kanontrevligt och Valöträffen och Nytäppetträffen
  In med det i almanackan med en gång för 2008, 2009 och 2010 i alla fall 😉

  Och sen är det hög tid att blogga lite 😉

  Svara
 3. Verkar mycket kul och trevligt! Har tyvärr aldrig provat kajak själv. Kul att du hittade mina strandnära cacher på Styrsö!

  Svara

Lämna ett svar