Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2005

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Stockenträffen 26-29 augusti. Som vanligt så arrangerade OrustKajak en träff i år igen. Jag och Pia anlände vid 14-snåret på fredag em, satte upp tältet, tjötade lite snabbt med några av dem som redan kommit och paddlade ut till Hermanö huvud. Kände lite på vågorna och tog en fika. Pia tog några bilder när jag nosade på vågorna och sen paddlade vi inåt igen. Soligt och fint men ganska blåsigt.

När vi kom tillbaka till Stocken hade det börjat drälla in en del folk, vi tjötade, åt och slappade och drog oss bort mot restaurangen när det var dags för Nigel Foster och Kristin Nelson att visa bilder från deras paddling vid Labrador; mycket intressant. Hyfsade bilder och mycket trevligt berättat.

På lördagen paddlade jag, Pia, Magnus och Kenneth ut till Hermanö, gick iland och fotograferade när Johan Linder, (lille)Thomas och Lars Jönsson härjade som värst ute i vågorna. Efterlunch gav vi oss själva ut och lekte, det var lite i läskigaste laget bland stenarna precis vid Hermanö så vi drog oss längre bort mot Vallerö. Vågorna var rätt rejäla och vi hade verkligen skoj när vi for fram och tillbaka. Ute i vågorna låg en av certifieringsgrupperna och guppade och övade bogsering kombinerat med kamraträddningar och annat. Såg ut som en del av examinatörerna nog hellre hade plaskat runt med oss andra… 😉

Efter hand så var vi helt slut, i alla fall jag och började dra oss bort mot Hermanö igen, blev fika och mer fotografering innan vi gav oss in mot Stocken igen. En riktig superdag, kunde knappt varit bättre förhållanden för vågövningar!! Kvällen avnjöts med gemensam middag på restaurangen, god mat och supertrevligt.

På söndagen hade vi tänkt oss ungefär samma upplägg som lördagen, men eftersom de hade ont om deltagare (försökskaniner) till ett par av NIL’s certifieringsgrupper hängde vi (Jag, Pia och Henkan) med på en sådan en sväng. Instruktörerna som skulle öva på oss för att bli certifierade var Linda från Kajaksyd i blekinge samt Staffan från SwedenMultiSport. Examinatör som var med på turen var Stefan Jönsson från Stockholm.
Blev en förmiddag med lite övande på svep och styrtag, båda instuktörerna skötte sig fint och Stefan kan man lära sig hur mycket som helst av. Fast ibland blev det lite segt; att öva på att kanta på plattvatten när man anade hur roliga vågorna var ute vid Hermanö var lite knäckande 😉

Efter lunch lämnade jag och Henkan gruppen och paddlade ut till Hermanö, vinden hade ökat så det var riktigt rejäla vågor när vi kom ut. Johan Linder härjade runt som attan och jag la mig beredd med kameran. Han gjorde en ”ender” när jag och Henkan satt och snackade så den missade vi, men det dröjde inte många minuter innan han gjorde en ny, framlänges och den fick vi på bild; görsketafräckt. Jag och Henkan var ute och nosade på vågorna, men det var lite i största laget så vi tog det lugnt och hade en fin tur inåt Stocken i rejäl medvind.

Campingen började tömmas, men en del stannade kvar. Vi var anmälda till en liten ledd tur på måndagen. Det blåste som attan så turen förlades på insidan av orust. Det var några finnar som skulle certifieras, men av nån okänd anledning så blev det ingen certifiering, men finnarna skulle hålla tur ändå och öva sig på gruppledning. Vi startade i Svanesund och paddlade norrut med vinden i ryggen, blev en behaglig tur i grått men annars gott väder, finnarna var kanske inga riktiga höjdare på att hålla grupptur, men trevliga och glada var de. Vi avslutade turen vid Slussen.

Stockenträffen var även i år kanonbra, kul att träffa nya och gamla bekanta, kul att få öva lite i rejäla vågor. Lite snål uppslutning från vissa håll, det var nog fler skåningar än göteborgare där?! Några Stockholmare syntes till och de tyckte nog det var fräckt med lite vågor och saltvatten.

Lämna ett svar