Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2006

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Torsdag till söndag tillbringades på Stockenträffen som arrangeras av Orust Kajak. Jämfört med förra året blev träffen lite tam på grund av i stort sett obefintliga vindar och därmed oxå vågor.

Vi lyckades dock hitta lite skum och plask vid Hermanö huvud i torsdags så våra rockhopprar fick känna på lite av den miljö som de är gjorda för.

I fredags blev det en sväng till Måseskär i perfekt väder. I lördags en runda runt Hermanö och i söndags en sväng till Hermanö och tillbaka. I övrigt bjöd träffen på det vanliga; trevligt umgänge, massa kajaker, m.m.

Nytt för i år var repgymnastik; Escape hade med sig en ställning där det repövades a la Grönland. Klart kul initiativ!

En annan nyhet var mästerskap i grönlandsrollar som lockade skapligt många deltagare, kul! Det verkar som om latexinuiterna breder ut sig ordentligt och det har skapats en svensk förening för dem.

Freya Hoffmeister var en annan ny attraktion; rollande tysk kajakgymnast med förkärlek för svarta prylar (hon har inte fattat att det är orange som gäller 😉 ). Hon höll uppvisning på fredagskvällen och höll sen rollkurser hela helgen. Alla som deltog i kurserna verkade nöjda och glada.

Nigel Foster höll som vanligt kurser; blev snålt med rockhoppandet och surfandet i år, men det flesta verkade nöjda, i alla fall de som gick på eftermiddagarna och startade ute vid Vallerö. Att ägna en timmes dyr kurstid att paddla bakom Foster ut till Vallerö kändes visst inte bra i år heller.

NIL höll som vanligt examinationer på träffen. Det blev några nya bärare av tygmärket, men det verkade vara förvånansvärt många som blev kuggade. Är ju iofs bra att inte alla slinker igenom. Man ska ju vara kompetent nog annars faller ju tanken.
NIL utmärkte sig extra positivt på denna träffen genom att inte förpuppa sig helt inom sitt egna lilla område vilket ju var trevligt. Hemliga klubbar gör ju ingen glad 🙂

Vi var några stycken som träffade lite folk från Kanotförbundet. De har ju inte gjort mycket väsen av sig inom långfärd/havskajak/turpaddling de senaste åren men vill ändra på detta. Lät lovande tyckte vi och det känns som om det kan bli bra. För den som vill påverka detta anordnas det ”Drömstuga” i Nyköping den 18-19 november, mer om den finns att läsa i tidningen Paddling och snart oxå på Kanotförbundet hemsida.

På fredagskvällen visades det bilder från grönland och mästerskapen där.

På lördagskvällen var det gemensam middag och lite bildvisning från Florida. Klart intressant även om det ser lite kvalmigt ut i vattnet. Fina bilder av Thomas och roligt tjöt av Nigel Foster.

För egen del svartpaddlade jag hela helgen; var inte med på något arrangerat och det var riktigt skönt att inte ha nåt direkt att passa.

Escape, Point65, Skim och Kajaktiv fanns på plats med lite kajaker för provpaddling och Escape hade med repställningen och utmärkte sig även med bra placeringar i rollmästerskapen; Johan genom att komma trea i herrklassen och Sara etta i damklassen. Johans tredjeplacering var mycket imponerande; rollarna genomfördes i en ganska stor kajak från Rockpool medan ettan och tvåan använde små låga och smala (nästan självrollande) grönlandskajaker.

Pia ställde oxå upp i grönlandsmästerskapen! Hon kom tvåa med sin Ellesmere! *

Men det borde väl finnas utrymme och intresse för fler aktiviteter, aktörer?

Varför körs det t.ex. inte kurser i Grund – Säkerhet på Stockenträffen? Det finns ju numera drösvis med instruktörer som ska klara av det? Och intresset är säkert stort.
Och lite andra kurser, workshops borde de väl finnas intresse för? Det finns ju även här massa duktigt folk som kan lära ut hur mycket som helst?! Alla instruktörer behöver ju inte flygas in? De flesta behöver kanske inte instruktörer/lärare av världsklass. Kanske lite roll, surf, rockhoppingkurser på svenska? Kajaklagning, matlagning, raktframpaddling, snedpaddling, uppochnerpaddling och allt vad nu paddlare skulle kunna behöva/vilja lära sig inom kajak- och friluftsliv.

Ja, allt som allt är Stockenträffen ett perfekt tillfälle att prova nya kajaker, träffa nya bekantskaper, eller bara umgås med de gamla om man hellre vill det. Nästa år får det minsann blåsa lite mer. Svenskt grönlandsrollmästerskap bland stenarna söder om Hermanöhuvud i 2-metersvågor måste ju vara en extra utmaning… 😀

Björn och Ulf och Freya och Ingo har oxå skrivit om helgen.

* – det var två deltagare i damklassen i rollmästerskapen

11 svar på ”Stockenträffen 2006”

 1. Det var roligt att få ”höra”lite om stockenträffen. Men det känns så stort för oss lite blyga och bortkomna.
  Jag håller med att man kan ha lite enklare och billigare kurse på svenska. Få se om jag vågar mig dit nästa år. Hälsningar Pontus.

 2. Vi har knappt paddlat dem, så vi vet inte riktigt ännu. Men det verkar lovande. Förhoppningsvis hittar vi lite surfvågor framöver så vi kan leka i såna oxå. Får återkomma då.

 3. En kommentar till Pontus: Kom du nästa år – vi är fler blyga och bortkomna där 😉
  Jag var där med min 14-åriga dotter och det var premiär för vår del. Det är trevligt även om man är en som än så länge föredrag lugn paddling på plattvatten. Och man kan ju titta på de andra dårarna med ganska stor behållning! Vi åker nästa år också om inget oförutsett inträffar.

 4. Det var slarvigt av oss. Men vi trodde inte det skulle vara några vågor därute så hjälmarna låg kvar inne på Stocken.
  Inte bra, men det gick ändå.

 5. Det var en rolig helg fast jag var ganska upptagen med att bli certifierad. Det är verkligen jobb hela tiden.
  Angående grund-säkerhetskurser så är det ju någon som ska hålla i sådant också. Många vill väl bara träffas och ha kul och inte arbeta hela helgen.
  /Lena

 6. (lite fånigt jag vet!) 🙂
  Rävholmen feedagkväll: blåsigt & regnigt. förhållandevis få här. men vi är ett vi är litet stabilt gäng som lullar in våra tält tidigt. det skall fortsätta att blåsa, det skall öka… jag hoppas att du har rätt erik, att vi slipper regn imorgon. gonatt!

 7. Tack Erik för dina forum siter.
  Kan åtminstone kolla vad som hände där jag inte varit själv.
  Stockenträffen – bortrest
  Rävholmen – hade mycket jobb. Torra jobb!
  Men fan vad jag saknade idag (2006-09-04)sällskap av någon som gillar att gunga. Paddlade i GBG norra skärgården SW om Lindholmen. Vind: 14-18s/m. Vågdata 1.78 – 2.85m (kaotiskt tyvärr) Bränningar skulle snarare kallas för explosioner…. Vågade inte mycket den här gången. Hoppas på onsdag blir lagom vind och mycket med gammal sjö.

 8. Tack Ladi!

  Jag hade gärna hängt kvar kring göteborg idag, tyvärr så fick jag sitta inne framför skärmen hela dan istället för att sitta ute i vågorna. Inte alls lika kul.

Kommentarer är stängda.