Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vi har ett par buskar havtorn. Köpte en Sven och några Lotta för ett par år sedan och sen har vi en Sol som tillkommit efter det. Har verkligen inte gett mycket skörd men några händer fulla om året i alla. Nu är vi inga storförbrukare av Havtorn så ingen panik men lite mer rejält får vi hoppas på framöver. När vi plockat ute på Vita Vråken så har de ett halvkilo per gren och det kunde vi i alla fall fått totalt tycker vi 🙂

Havtorn är som regel mycket taggiga så det är ett pyssel att plocka. Ska man plocka mycket eller professionellt klipper man som regel av grenarna som sen fryses och därefter skakas bären av.

Havtorn har speciell smak så för de flesta är det inget man äter decilitervis som med många andra bär. Vi använder Havtorn i små mängder tillsammans med andra bär till t.ex. frukost. Sen åker det med lite havtorn i en och annan smoothies, då och då i en pralin, ibland i en kaka eller muffins osv. Vi brukar frysa en del bär som de är men även göra juice av en del som fryses i kuber/puckar för att enkelt ta fram och använda.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar