Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Havtornsmuffins

Vi har kompisar som för några år sedan startade havtornsodlingen Vita Vråken på Bjäre, och i slutet av augusti erbjuder de självplock. 2021 var vi dessutom med och hjälpte till att skörda. Kul! 
Vid självplock så plockar vi bären ett och ett. När vi hjälpte till med skördandet klippte vi av grenarna, det gick väldigt mycket fortare. De klippta grenarna fryses sedan och bären skakas/slås av.

Bra med lite extra tillskott av Havtorn då våra egna buskar inte gett så mycket hittills.

En del havtorn har vi i smoothies, en del används i havtornspraliner och nu hamnade de dessutom i dessa muffins. 

Kanske ska testa att även använda havtornsjuice, istället för vattnet? 

Havtornsmuffins
200 grader i 20 minuter. 

  • 2,5 dl Rapsolja (250g)
  • 1 dl vatten (100g) 
  • 4 ägg
  • 2 msk Vaniljsocker (10g)
  • 4 tsk Bakpulver (20g)
  • 5 dl Vetemjöl (300g)
  • 1/2 tsk Salt
  • 3 dl Socker (270g)
  • Havtorn

Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta det över ett bakplåtspapper. Rör ihop olja, vatten och ägg. Blanda i socker och salt. Rör ner det torra. Jag körde med mixerstav med visp på lägsta hastigheten. 

Fyll en spritspåse, fyll eller häll upp till 3/4 och i mitten på muffinsformarna. Vill du att de ska bli toppiga så använd en muffinsplåt eller nått annat som gör att de inte in jäsa utåt sidorna. Toppa med ordentligt med havtorn, gärna så det täcker hela ytan. 

Inspirerat från lyckas med bakning med lite småjusteringar. 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera