Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Havtornspralin

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Vi har några Havtornsbuskar växande på tomten. Förra året var första gången som vi plockade och då testade jag att göra några havtornspraliner. Det blev riktigt gott och de fick därför vara med i årets pralinask 🙂

Havtornsganache

• 50g frusen havtorn
• 2tsk socker
Koka ihop, mixa och sila bort kärnor och pinnar

100g hackad vit choklad läggs i bunke. Koka upp havtornspuré med lite drygt 1 tsk honung, lite lite havssalt, 7g smör och 35g grädde.
Häll över chokladen, låt stå i 5 min. Mixa ihop en slät smet. 
Fyll skal och låt vila i ca 12 timmar innan skalen lockas.

Chokladpulver

  • 50 g socker
  • 15 g vatten
  • 40 g 35 % choklad
  • 1,2 g gul färg
  • 4 g frystorkat havtornspulver

Smält chokladen. Koka socker och vatten till 135°C. Tillsätt den gula färgen i sockerlagen. Slå den varma sockerlagen över chokladen under konstant vispning. Låt stelna och svalna, mixa sedan till ett fint pulver, sila genom en finmaskig sil och blanda därefter med havtornspulvret.

Lämna ett svar