Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Recept och bruksanvisningar
Av Paul Svensson

Paul Svensson vet nog många vem det är. Kock sedan 25år, sommarpratare 2018, driver restaurangen på fotografiska och Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg, det senare stället tillsammans med bla Tareq Taylor, tv-program med Anne Lundberg om grönsaker och matsvinn och grönsakernas förespråkare nummer ett. Dessutom från Helsingborg vilket ger ett stort extra plus ?

I denna bok har han sammanställt en typ av uppslagsverk på svenskodlade grönsaker och finfina recept. Precis som rubriken säger går vi från A till Ö och får läsa om Aubergine till Örter och ogräs. 

Till varje grönsak finns faktatext/kul-att-veta-text som följs av en bruksanvisning. Bruksanvisningen tipsar om när på året grönsaken smakar bäst (fast det betyder inte att den inte är användbar utanför den tiden), förvaring, vad den passar med, olika tillagningssätt, vad man inte ska slänga och vad man bör undvika. En rolig grej per grönsak är att det finns styckningsdetaljer, vilken del av grönsaken som är användbar ?

En del recept är enkla och en del lite mer avancerade, allt för att, såklart, tilltala olika personer. Superfina bilder, gör maten både aptitretande och nästan en önskan om att ha bilderna på väggen. Det finns även bilder där grönsaken är uppdelad så man kan vad man kan göra med den och hur det ser ut. 

Citat: Den här boken är min hyllning till den ätliga växten och dess otroliga möjligheter. Efter att under många år fått nöja sig med biroller i verk med kaxigare råvaror och utgjort rekvisita i olika lifestyle-sammanhang, är det hög tid för dessa trotjänare att få stå i centrum.

Boken är tjock!!! Och det finns hur mycket som helst att läsa i den. Och när man själv odlar så kanske den blir ännu mer intressant då man ju faktiskt får se alla delar av en grönsak ?

Inget man läser från pärm till pärm på en eftermiddag, men en som helt klart skulle kunna få en plats i min bokhylla. 

Köp hos Adlibris

Köp hos Amazon

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera