Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hittade det här gamla inlägget i en gömma. Det hade visst hamnat i gör-det-sen-hörnan 🙂

Hände det nåt på tomten och hur gick det med odlingarna? Vi hade inga större projekt för oss och odlingarna gick på det stora hela bra. Gul lök, röd lök och purjolök gick av någon anledning sisådär. De gula och röda lökarna var bara dubbelt så stora som sättlökarna när vi plockade upp dem… Klart klent. Purjolök blev det en del men i tunnaste laget.

I övrigt gick det fint. Vi fick massor av plommon för första gången även om trädet har tiotalet år på nacken. Lite äpplen. Våra Blåbärstry gav lite mer rejält med bär för första gången och det var riktigt skoj.

Kom det några nya växter på plats då?

Jadå, relativt många nya sorter. Vi fick planterat två nya sorters månadsmultron som verkar ge bra med skörd och som vi nog kommer sätta ännu mer. Perfekt som marktäckare både här och där. En annan marktäckare som vi fick in 2021 och som växer glatt är Löparfetblad.

Vi fick även kompletterat med fler ätbara perenner så som Strandkål, Vårsköna, Bitterkrassing, Spenatskräppa, Apelsinmynta, Kärleksört, Lungrot, Malaberspenat, fjällsyra & sköldsyra.

På busk & trädfronten skaffade vi två valnötsträd (eller kanske valnötspinnar än så länge) till, Äkta kastanj, några Kejsarträd/Paulownia, Äppelrönn, Aronia, Sibirisk Ärtbuske, Slån & Sichuanpeppar och nån Blåbärstry till. En del av dessa har vi inte planterat ut ännu men nu börjar det bli varmt och grävbart igen.

Växter som inte tog sig.
Planterade in en enbuske men den ville inte. Satte även två Koreanska silverbuskar som inte heller ville växa men båda dessa kommer vi försöka med igen. Även japansk silverbuske är tanken.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera