Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torka för te & varma drycker

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi brukar försöka torka lite blandade örter och lite frukt, blommor och annat för användning i varma drycker. Nu dricker vi kanske mest kaffe, vatten och öl men ibland är det gött med något varmt teliknande. Då är de såklart roligt med nåt från tomten ibland.

Vad kan man använda då? Ja, det beror på vad man gillar och vilken smak man vill åt. Vi tycker mynta ger en god grundsmak så det brukar vi torka. Blåbär, krusbär, vinbärsblad, hallon, hallonblad ger också god smak. Lite Ringblommar ger lite fin färg. Torkade äpplen i skivor eller kuber är inte heller fel. Citronmeliss är inte heller dumt. Vissa saker som luktar mycket och som man tror ska ge bra smak smakar bara hö (t.ex. Spansk Körvel) så man får prova lite.

Vi torkar en det mesta i torken men en del hängande i rumstemperatur och ibland i ugnen.

Lämna ett svar