Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Havtornspralin 2.0

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Havtornspralin är min personliga favorit bland de praliner som jag gör 🙂
Några år har gått sedan den första havtornspralinsreceptet skrevs in. Idag gjuter jag oftast skalen och hoppar därför över chokladpulvret. Dessutom har vi juicat bären och hällt upp i istärningspåsar därav iskuber i nya receptet, men här står också vikt i gram. Blir lite enklare att följa.

Inom parantes är receptet för att fylla pralinformen cw2207 (ChocolateWorld)

3 iskuber med havtorn (90g)
2 tsk socker (4tsk)
Koka ihop

1tsk honung (2 tsk=14g)
Lite, lite, lite salt
Koka upp

120g vit choklad (200g)
Rör ner den varma havtornspuré i chokladen och vila i någon minut. Rör ihop. När alla chokladpluttar smält, ha i 7g (15g) smör. Kör med mixerstav för att få en fin emulsion. Var noga med att inte få in luft i mixningen då det kortar ner tiden för hållbarheten. Å andra sidan kanske man äter upp dom lite snabbt och då spelar det inte så stor roll 😉 Låt svalna till 30 grader innan du fyller skalen.

Ställ undan formen att vila över natten för att sedan stänga/locka dagen efter.

Syrligt goda till den mörka chokladen i skalet. Vill du inte göra praliner så funkar ganachen finfint till kladdkaka 😀
Supergoda praliner som jag dessutom tycker blev väldigt fina!

Lämna ett svar