Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

This is the roll

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Det har kommit ännu en film från Cackle TV och Justine Curgenven, som ligger bakom This is the sea I, TITS II, TITS III, TITS IV och This is canoeing. De andra filmerna har handlat om att inspirera till att paddla kajak eller kanadensare. Och de är riktigt, riktigt bra. Så förväntningarna var ganska höga när vi satte oss för att titta på This is the Roll.

´

Rubriken skulle kunna ha varit This is the Greenland Roll, då det till största delen är det det handlar om, finns förvisso som underrubrik men kanske inte så tydligt. Två väldigt duktiga rollare och instruktörer delar med sig av sin kunskap och pedagogiska förmåga att få folk att lyckas med rollen. Cheri Perry och Turner Wilson är de två som visar och instruerar. De har båda deltagit några gånger i de grönländska mästerskapen och fått ett stort antal guldmedaljer med sig hem. Med andra ord, väldigt duktiga på det de gör.

Filmen är grymt informativ och späckad med tips på var händer, huvud, ben, kajak mm ska vara vid olika tillfällen. 2 och halv timme om standard roll, storm roll och reversed sweep roll.
Mitt tips: Se inte allt på en gång!!! Finns risk att huvudet exploderar 😉 Dessutom blir det väldigt långt om man ser allt på en gång.

Filmtekniken är riktigt bra. Inte helt oväntat. Det är bra vinklar och snyggt filmat från Canada, Wales, Skottland och Italien. Filmsekvenser från havet, när det kan vara idé att använda rollen och från undervisningstillfällen med elever och deras framgångar. Även delar med felsökning finns med.
Se en del av filmen, ut och testa, funkar det inte? In och kolla igen. Kanske läge att göra om den till ett format man kan läsa i telefonen, så har man den med sig vid vattnet, där den kan behövas 😉

Ska man hitta några minus är det längden. Man får vara bra rollnördig för att tycka 2,5 timme är njutbart 😉

This is the Roll finns hos välsorterade kajakbutiker.

1 svar på ”This is the roll”

Lämna ett svar