Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Helgelandskusten 2014 – resan upp

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Resan upp känns ibland lite lång och inte tokspännande
Resan upp känns ibland lite lång och inte tokspännande

Vi har längtat till Norge och Helgelandskusten sedan vi var där senast 2009, men inte kommit loss. Väderprognoserna en vecka framåt såg lovande ut så vi rotade fram norgekartorna och lämnade Knäckebröhult vid 9-tiden den 3:e augusti för en liten utflykt till Norge. Efter gofika och trevligt snack hos Jette i norra Bohuslän körde vi vidare. Kunde inte riktigt bestämma oss för om vi skulle ta vägen via Oslo eller köra svenska sidan. Valet föll på den norska. Blev dock tvärstopp på bron. I Norge hade de terrorvarning och släppte in folk över gränsen i små portioner. Tog väl en timme ungefär innan det släppte.

Etapp 1 var Trysil. Var nyfikna på hur där ser ut på sommaren, lite lockande med lite ovintrigt fjälldräll. Fortsatte mot Røros och förbi. Var hungriga och stannade på ett ställe som kunde funkat som nattläger, men näe… Efter varsin Realpåse fortsatte vi en bit till. Klockan passerade midnatt och vi fick nog. Körde in på en rastplats, upp med tältet och ner i säcken. Sov gott!

Vaknade tidigt, redan vid fem. Funderade på att väcka Erik men somnade om en timme innan jag gjorde slag i saken. Vi var rätt möra efter nästan hundra mil och hade lite svårt att piggna till. Ville heller inte ligga kvar på den ganska omysiga rastplatsen. Men det gick. Fortsatte ut mot E6 och Trondheim där det blev frukost på Stav hotell med fantastisk utsikt mot fjorden. God frukost var det oxå.

De imponerande höga bergen, fjordarna och älvarna. Resan är förvisso en bit men det är klart värt det. Visst kommer jag ihåg att jag utbrast i många ”wow!” förra gången, men ändå. Hade glömt hur vackert det är. På riktigt.

Nästa: Tonnes-Vikingen

Packlistan: https://www.kajak.nu/2014/11/packlista-helgelandskusten-2014/

Finvyerna tar över lite längre norrut
Finvyerna tar över lite längre norrut
Glamourcamping. Tror det är detta som nätkrängfabrikerna kallar Glamping!
Glamourcamping. Tror det är detta som nätkrängfabrikerna kallar Glamping! 😉
Finfrukost med finvy strax utanför Trondheim på Stav Hotell
Finfrukost med finvy strax utanför Trondheim på Stav Hotell
Riktigt superfint på många ställen
Riktigt superfint på många ställen
Spaningsplats på väg ut mot Tonnes
Spaningsplats på väg ut mot Tonnes

Så här paddlade vi:

4 svar på ”Helgelandskusten 2014 – resan upp”

Lämna ett svar