Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ramslök är en perenn lök som är ett trevligt komplement till andra löksorter. Ramslök växer vilt här och där i stora hav i södra sverige. Oftast skördar och äter man bara bladen men hela löken är också ätbar, då blir det på sikt dock sämre med bladskörden.

Ramslöken har på senare år blivit riktigt inne och det plockas som tusan både där man får och där det är mindre lämpligt. För att hitta Ramslök kan man spana på t.ex. Artportalen.

Vi har satt in små stånd men har fortfarande långtifrån ett hav, men så småningom så 🙂 Ramslöken kommer upp tidigt på våren och ger tillsammans med till exempel Piplöken tidig lökskörd. Sprider sig relativt lätt. Blommar riktigt fint och sen vissnar den ner och man tror nästan den dött.

Vi har försökt sätta Ramslök från frö men inte lyckats med det. Har köpt ett par plantor men de flesta har vi grävt upp hos en kompis som hade massor på tomten. För att snabba på spridningen kan man gräva upp och dela på tuvorna. Ramslök sprider sig relativt lätt både genom blommornas frö men även genom nya lökar som växer fram.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera