Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Artportalen och Artdatabanken drivs av SLU – Sveriges Lantbruksuniversitet och alla kan rapportera in fynd i Artportalen. Det kan vara djur, insekter, växter och fåglar med mera. Informationen på sajterna användas om man vill hitta speciella växter eller djur men används även för forskning, för att hålla koll på artutbredning med mera.

Vi har själva använt den för att leta efter Ramslök för att plocka blad av men även för att leta efter till exempel nötträd och andra träd och växter som vi varit sugna på att titta på och skaffa till vår egen tomt. Lätt att få upp vald art på karta eller lista, man ser när fynden är inrapporterade och av vem.

Rapportera in mera! Ju fler som rapporterar desto bättre blir det. Vi har rapporterat in lite invasiva växter som vi sett hemomkring.

https://www.artportalen.se/

Vad är Artportalen?
Artportalen är en webbplats för observationer av Sveriges växter, djur och svampar. Vem som helst kan rapportera vilka arter de sett i naturen och söka bland de över 50 miljoner (jan 2016) fynduppgifterna, som privatpersoner såväl som yrkesverksamma naturvårdstjänstemän och forskare har bidragit med.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera