Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Prijons senaste tillskott i kajakfamiljen heter Seatron GT och är en modern tolkning av Prijons trotjänare Seayak.

Seatron GT är 520cm lång och 58cm bred. Precis som tidigare Prijonkajaker täcks luckorna av neopren och utanpå det en plastlucka.

Kajaktiv i Dala Floda har mer info: www.kajaktiv.se och Prijon på www.prijon.com

Så här skriver Kajaktiv:

Prijon Seatron GT är en naturlig ersättare till storsäljaren Seayak 520. När gjutformen till Seayak hade nått sitt slut valde Prijon att ta chansen utveckla en ny och modernare kajak i samma anda som Seayak. Vi på Kajaktiv blev tidigt involverade i utvecklingsarbetet och är väldigt stolta över resultatet. Vi ville bland annat ha en kajak som var enklare att rolla, därför gjordes sittbrunnen rymligare för att skapa mer utrymme bakom sätet för att du lättare ska kunna lägga ryggen ner vid roll. Detta medför också att det är enklare att ta sig i och ur kajaken.

4D knästöden går att justera i en mängd olika lägen för en mer eller mindre aggressiv sittställning. Sätet är vadderat för bästa komfort och det låga ryggstödet är enkelt att justera så att det passar dina önskemål. Skrovet är 520 cm långt och XX cm brett och med en tydlig rocker. Detta gör att kajaken är snabb i vattnet men ändå förhållandevis stabil vilket gör att uthyrare kan använda den då den fungerar både till erfarna och mindre erfarna paddlare. Den vane paddlaren upptäcker snabbt hur lättmanövrerad Seatron är även utan roder, och vänder den med lätthet bara genom att förflytta vikten i sidled och rätt paddelteknik. Modellen är gjord för att använda med ett roder för maximal rörlighet och här fungerar Luxus K1 utmärkt med sina pedaler.  Seatron har en utökad volym i fronten vilket gör att den lyfter bättre över vågor och därmed ger en torrare paddling i motvind. 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera