Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Våfflor, Tistlar, Valö och massa mareld

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Helgen tilbringades i Göteborgs södra skärgård. Vädret visade sig verkligen från sin bästa sida med massor av sol och lite vind.

Blev en natt i tält på Tanneskär, en natt i Hultet på Valö, solnedgångspromenad på Tistlarna, finfin morgonpromenad på Valö. Skumpa och våffelfrossa var andra helginslag, liksom väldigt mycket mareld på väg från Tistlarna i lördags kväll.

Efter ett besök på Aptit Te & Kaffeshop i Mölndal för påfyllning av teförrådet (Kustnära från Telagret är en favorit) så anlände vi GKF och paddlade utåt i strålande solsken och svag nordlig vind på fredagens eftermiddag.

Gick norr om Rivö och Galterö och landade för natten på Tanneskär som är en stenig ö, men mysig med fin vy utåt. Upp med Hilleberg Allak och sen öhäng. Solen gick ned så fort vi kom dit, blev en fin solnedgång. Mat, skumpa, lite bokläsning och stjärnspan och sen somnade vi. Nackdelen med att bo så nära Göteborg är att det inte blir riktigt mörkt, känns som om taklampan och en rejäl fläkt är tänd hela natten… Gott om både Ljudföroreningar, Ljusföroreningar och säkert även Luftföroreningar, men en grann trakt.

En fin klar morgon med ett par minusgrader som blev förmiddag med bokläsning och kaffe i tältöppningen men vid lunchtid lyckades vi ta oss vidare. Ännu en kanondag och vi paddlade söderut, iland vid Hultet på Valö och lastade av lite prylar och käkade lunch och slappade lite, innan vi paddlade mot Tistlarna. Mycket säl vid inre Tistlarna och ett allt snedare ljus. Vi landade på Tistlarna strax innan solen bröt horisonten, tog lite solnedgångsbilder och en promenad bort till fyren innan vi paddlade tillbaka igen. Riktigt granne ute på Tistlarna i solnedgången, det får vi göra om.

Trodde vi skulle kunna sikta på Valö fyr, men den syns knappt alls från det hållet, men vi hittade rätt ändå. Kolmörkt när vi kom fram till Valö och riktigt riktigt mycket mareld sista biten; häftigt!

Pia gick och hämtade vatten och jag satte fyr i spisen. Vi fick besök från andra sidan ön; Mona, Per, Micke och Anna hade precis kommit ut och kollade om det fanns fler på ön. Blev lite tjöt med skumpainslag i Hultet innan de drog sig tillbaka österut. Vi käkade i Hultet innan vi gick över för lite tjöt i fyrhuset, blev en trevlig kväll och klockan hann smita över midnatt innan vi kröp ner i säckarna igen.

Vaknade till ännu en klar morgon som var lite kallare än morgonen innan. Snabbfrukost och sen en promenad, inget liv syntes på ostsidan… Tillbaka vid Hultet tyckte jag det var lite varmt och tog ett litet dopp och sen började det bli dags för andrafrukost och våffelfrossa. Drog igång köket utomhus och tog fram det medhavda våffeljärnet. De första blev inte så bra, men sen kom frossan igång, supergott!

Framåt lunch drog vi oss i kajakerna och paddlade inåt igen. När vi passerade fyrhuset hade minsann de andra kommit upp i alla fall… Vi paddlade via Fjordholmarna och in mot Näset och sen upp till GKF för vidare färd söderut igen, hann även med söndagsmiddag hos föräldrarna sjöstedt.

En superhelg! Vilken tur med vädret! Och skumpainslag brukar vi ju ha, men vi ska nog kunna vänja oss vid våffelinslag oxå 😀 Och det finns våffeljärn i fyrhuset såg vi så man behöver inte ha med eget!

10 svar på ”Våfflor, Tistlar, Valö och massa mareld”

  1. Tackar men jag har visst blandat ihop skären i mitt minne så det spelar ingen roll att jag kan läsa idag. Fina bilder i alla fall. Det är det viktigaste. Alltid snyggt med röda tält!

    Svara
  2. Hejsan !
    Ni vet väl om att flera sidor hos Er inte fungerar just nu bl a länksidan. Man får upp reklamen ,men ingen text :-). Kör IE

    Svara

Lämna ett svar