För ganska många år sedan köpte vi en skanner och läste in alla våra diabilder, eller alla och alla, vi gjorde ett urval först och under tiden. Sen slängde vi diabilderna. Gött att ha lite mindre fysiskt skräp i gömmorna. Diaskannern hyrde vi ut under en tid innan den såldes vidare.

Fast negativen hade vi kvar, har tänkt tanken på att skaffa en negativskanner och göra samma runda men det har lixom inte blivit av, förrän nu, eller rättare förra hösten. Krånglade inte till det utan körde in till Kjell&Co och köpte en Plustek 8100 skanner för cirka tvåtusen. Tanken var inte att tokskanna alla (jävla) negativen på en gång utan ta några då och då när man ändå sitter vid datorn. Tanken var inte heller att lägga massa krut och scanna in i megaultrakvalitet utan mer skanna in för lite web, sociala medier och småbildsbruk.

Tycker scannern känns helt okej, kanske lite för enkla inställningar om man är van vid att jobba mycket i photoshop och Lightroom men för det bruket vi tänker oss tycker vi den fungerat och passat kanonbra. Perfect är, som bekant, boring!

Nu har vi slängt några tusen negativremsor, några pärmar med svartvita kontaktkartor med mera. Gött. Upp med allt på Google Drive så slipper vi ha det liggande på våra egna diskar dessutom!

Diabilderna borta sen 2010, negativen borta 2020, CD-skivorna läste vi in och gav bort/sålde 2007. Det tar sig. Riktigt gött att slippa massa fysiska prylar som ändå sällan saknas. Böcker rensar vi då och då men ändå har vi onödigt många. Ska skärpa oss där med.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera