Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kullabergssväng

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi på väg in mot Ablahamn
Vi på väg in mot Ablahamn. Foto: Mickael Tannus

Efter en go förmiddag innehållande cykling med dopp, lite skogslufs och hemmapyssel (och toksurf) blev det en sväng vid Kullaberg på eftermiddagen. Pias bror Micke behövde ta lite kajak- och fikabilder vid Kullaberg. Och paddling verkar ju kul och fikar på Kullaberg gör vi verkligen alldeles för sällan så det ställde vi upp på. Tanken var att Micke skulle fotografera från båt, men det blåste ju en del så båten blev inställd och det fick bli frånlandfoto istället.

Tussans badplats i Arild
Tussans badplats i Arild

Vi startade i Arild och det var riktigt högt vatten vid Tussans badplats och man kunde ana lite sjö. Inte mycket till motvind då Kullaberg stoppar det mesta men lite dyning fanns. Ute vid Nimis snickrade Vilks under uppsikt av två livvakter.

Pia
Pia på väg österut
Micke letar fotoläge
Micke letar fotoläge
Jag strax utanför Ablahamn
Jag strax utanför Ablahamn

Blev lite stökigare längre ut och vid tunneln var det mest skuminferno så det var inte läge att gå igenom där. Kollade in Ablahamn men där var bara några fiskare så vi tog oss en sväng lite längre ut, inte mer sjö men mer vind, skönt att vända och glida med tillbaka till Ablahamn där Micke var på plats och det blev lite bilder på vattnet och sen fikabilder. Lite joxigt att komma iland och tillbaka på vattnet eftersom det var lite vågor men det funkade. Att vara fikamodell är jobbigt men vi tyckte vi klarade det bra, fast CCC’na tog slut 😉

Ett miniatyrer av Mickes Kullenbilder
Ett par miniatyrer av Mickes Kullenbilder

Så småningom drog vi oss inåt, riktigt gott kvällsljus och riktigt mysigt längs med finfina klippor med lite skuminslag.

Tillbaka i Arild blev det ett dopp och sen lite söndagsmiddag bland stenarna medan mörkret lade sig.

Ännu en go dag! Kullaberg är finfint!

Normalt fotograferar Micke mycket bröllop och golf, och det gör han jäkligt bra. Slå en kik på www.tannus.se
Ett par bilder till från idag finns på Facebook

2 svar på ”Kullabergssväng”

  1. Hm, det måste ha varit rätt dragigt runt spetsen va? Jag var ute en sväng på sundet sent i går em och även om det mojnat en del då var det ganska stökig sjö.. Och vattnet var karaktärsdanade svalt..

    Svara

Lämna ett svar