Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Långaskär & Slädö, sol, dimma och sol igen

Fredagssjösättning vid Garpahamnen på Hasslö
Fredagssjösättning vid Garpahamnen på Hasslö

I helgen var vi i Blekinge en runda.

Plattvatten på Bollösund
Plattvatten på Bollösund

Var egentligen lite mareldsugna men vädret såg inget vidare ut på västkusten så vi satsade på sol och höstfärger i Blekinge istället. När vi körde över Almö och bron över till Hasslö låg havet helt blankt, så där mysigt nästan oljigt ni vet. Kändes gött och solen sken från klarblå himmel.

Naturen bjuder på fina sittplatser eller gungor
Naturen bjuder på fina sittplatser eller gungor

La i kajakerna i hamnen på Hasslös ostsida, där har vi inte startat tidigare, bra ställe och så kommer man direkt ut med horisontvy, perfekt. Hungriga redan när vi startade så det blev en kortis söder om S Bollö och så iland på Klinten för lunch. Riktigt fina klippor, gott med mat i solen, lite får höll oss sällskap på avstånd. Efter lunchen paddlade vi in för att spana militärhemligheter på Mellanören och det var då vi kom på att vi inte alls hade lunchat på Klinten utan på Finnaskär 😉 Lite militärtornsklättring med bra vy blev det och sen paddlade vi vidare och rundade Klinten. Där såg finfint ut, får nog bli nästa runda.

Spanar efter ubåtar, ryssar och tältplatser
Spanar efter ubåtar, ryssar och tältplatser
Finfint på Långaskär
Finfint på Långaskär

Fint på Mellanören / Jolens ostsida med och Långaskär såg finfin ut så där hoppade vi iland en runda. Klart tältvänlig, men vi fortsatte över till Aspö och lite norrut längs med västsidan sen över till Hasslö igen, var lite Utö-sugna men bestämde oss för Långaskär ändå. Iland och upp med tältet. Riktigt fin solnedgång, med måninslag. Så småningom smet månen och det började bli lite disigare men stjärnklart uppåt. Lite mat i magarna och sen in i tältet. Jag somnade snabbast (skulle bara värma sovsäcken lite) och vaknade sådär elva timmare senare, grymt gott att sova i tält.

Tältmys på Långaskär
Tältmys på Långaskär

Pia hade varit ute på morgonkvisten och då var det bara lite dis, men vid åttasnåret var det riktigt dimmigt, såg inte ens Bollö som bara var ett par hunda meter bort. Blev en lång morgon-förmiddag vid tältet med frukost, kaffe, läsande, surfande osv. i sällskap med Kungsfågel, Blåmes och andra pjoddar som verkade gilla tallarna kring tältet.

Dimmigt vid Arpö
Dimmigt vid Arpö

Så småningom i kajakerna med sikte mot Aspö, inte för att vi såg ön men det brukar ju ligga där. Tog oss söder om Aspö, mysigt med dimman som var rejält tät, rundade och landade för lunch på Aspös nordvästspets innan vi hoppade över till Hasslö igen och fortsatte bort mot Listerby och Slädö. Mellan Arpo & Vagnö såg vi inte land på nåt håll och där är inte långt mellan, kul. Framme på Slädö sprakade en brasa och Kenneth, Kerstin och Christian slöade i dimman. Upp med tältet och sen bjöd Kenneth på nystekt stolt fjällskivling innan vi tog ett övarv före det blev mörkt. Hittade fyra skapligt stora stolta fjällskivlingar. Blev en trevlig kväll vid brasan.

Brasmys på Slädö
Brasmys på Slädö
Slädömorron
Slädömorron

Söndagsmorgonen bjöd på riktigt finväder igen, strålande sol och mestadels blå himmel och vi såg helt plötsligt Arpö som ligger tvåhundra meter bort. Ännu en dag med långfrukost, massa kaffe, slöande och tjötande i solen. Strax efter två kom vi i alla fall i kajakerna. Christian, Kenneth och Kerstin drog in mot Kuggeboda och vi tog i stort sett raka spåret mot Garpahamnen på Hasslö.

En hel del höstfärger
En hel del höstfärger

En riktigt riktigt go helg Och vårt nya Tarra kändes klart bra.

 

Längs med Hasslö
Längs med Hasslö

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Långaskär & Slädö, sol, dimma och sol igen”

Kommentera