Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hilleberg Tarra premiärtältning i Blekinge

Långeskär, Listerby, Blekinge.
Slädö, Listerby, Blekinge.

I fredags kväll blev det premiärtältning i vårt nya tält Hilleberg Tarra. Vi har varit, och är, nöjda med vårt Hilleberg Saivo, men ibland känns det lite onödigt stort. Tarra är lillebror eller kanske lillasyster, annars är det ungefär samma tanke. Fyra lika långa stänger som korsar varandra ger grym stabilitet, ett rymligt tält med nästan helt vertikala kortväggar och även ganska raka på långsidorna, Hillebergs tjocka Kerlon 1800-väv osv. Inte fristående, men väl självstagande, absiderna får man spänna ut. Vi lånade ett förra sommaren och använde det en 15-tal nätter och blev klart sugna.

Jag i Tarra på Långaskär, Blekinge
Jag i Tarra på Långaskär, Blekinge

Nu fick vi i alla fall tummarna loss och köpte ett. Tarra känns ännu stabilare än Saivo, men det är nog för att det är ännu mer böj på bågarna iochmed att det är smalare. Kanske att det är mycket mindre ventilations-”hatt” spelar in en del också.

Nu har vi bara använt vårt egna röda (såklart) två nätter men det känns lovande. Fast det gör det väl nästan alltid när man väl bestämt sig och handlat nåt nytt 🙂 Men det är grymt skönt med de raka väggarna, inget innertält i ansiktet som på många andra tält (Staika, Allak, Rogen m.fl), kanske speciellt ett kupoltältsproblem och inte blir det bättre när man stoppar in ett tjockt liggunderlag.

Hoppas vi kommer ur soffan lite då så det inte bara får ligga i klädkammaren!

Hilleberg hos Prisjakt

Tarra på Långaskär i Blekinge. Måne och fin oktoberkväll
Tarra på Långaskär i Blekinge. Måne och fin oktoberkväll
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Hilleberg Tarra premiärtältning i Blekinge”

Kommentera