Kajakdagarna & Stockholmspaddlingstips?

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Magnus Fischer bland kajaker på Kajakdagarna. Bilden lånad från kajakspecialisten.se

Nästa helg blir det nog en lördagssväng på Kajakdagarna i Stockholm. Har inte varit där på många år så det kan ju vara kul att se massa kajaker samlade och vi ska visst ändå vara i krokarna på fredan. På kajakdagarna verkar det vara fullt med utställare och i år är visst även Naturkompaniet där med med lite tält och friluftsprylutställning. Freya Hoffmeister är där och kör lite kurser, föredrag och paddlingar.

Funderar på att plaska ett par dar, eeller kanske en vecka ungefär i Stockebodakrokarna efter det kanske om det blir finväder. Nån som har några roliga, bra, intressanta tips på turer, paddelvatten eller annat? Kan vara så att vi behöver hyra, låna, köpa kajaker oxå, får se vad vi har plats med på taket hemifrån.

Men nu ska vi snart packa ihop lite prylar för en sväng till Blekinge och liteNytäppetträff.

Gott om tältplatser. Nytäppetträffen 2008
Gott om tältplatser. Nytäppetträffen 2008

4 svar på ”Kajakdagarna & Stockholmspaddlingstips?”

 1. Allvarligt talat, ta en innerstadstur om ni inte gjort det tidigare. Hyr t ex vid Pampas (finns två uthyrningar där, samt en i Kristineberg mittemot). Paddla förbi Kristineberg, Essingeöarna, Liljeholmen, Årstaviken, slussa vid Skanstull (har aldrig behövt betala avgift med kajak), kanalen ut genom Hammarby Sjöstad, Saltsjön, Waldemarsudde, Biskopsudden, runt Blockhusudden och tillbaka genom Djurgårdsbrunnskanalen, Skeppsholmen, slussa igen vid Slussen, och sedan Klarakanalen tillbaka till Pampas. Ca 25 km.

  Svara
  • Det har vi inte testat, låter som en trevlig tur och lite avgaser ska man väl tåla om man ändå är i krokarna 😉 Om inte nu ska vi försöka ta den rundan vid annat tillfälle. Tackar.

   Svara
 2. Vid Djurgårdsbrons Sjöcafé (http://www.sjocafet.se)på Djurgården ligger på 10 minuters gångavstånd från Sjöhistoriska. De hyr ut kajak så att man snabbt kan ta sig t.ex. till Gamla stan och slottet, eller paddla runt Djurgården eller till Fjäderholmarna t.ex. De har inga roliga paddlar så det bör ni ta med er själva, och kajakerna är ganska stabila, långsamma modeller, men de har t.ex. några Prion som är rätt OK. Kostar 80 per timme om jag ej minns fel. Rekommenderas varmt.

  Svara

Lämna ett svar