Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Augustihäng i södra Misterhult

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Packpyssel
Packpyssel
Växt igen lite sen vi var här senast
Växt igen lite sen vi var här senast
Månen visade sig lite efter kvällsdoppet
Månen visade sig lite efter kvällsdoppet
Skyddat på Katteskär
Skyddat på Katteskär

Vi slog till med ett par fina och somriga augustidagar i Misterhult. Hade tänkt lägga i ute vid bron på väg ut mot Kråkelund men där var lite småtrångt så vi körde tillbaka och tog badplatsen vid Ekerum istället.

Första övernattningsrundan med tvåmanskajaken, vi hade skippat en del grejer hemma och fick skippa lite i packandet men det gick helt okej. Lite grovt kan man nog säga att packutrymmet i vår K2 är ungefär som i en ”normal”stor havskajaketta.

Go paddling i fint kvällsljus, slöspanade på kartan och kom in i en återvändsvik, tillbaka igen och sen ut under bron. Hittade först inte vägen genom vassen norrut men efter lite fram och tillbaka kom vi rätt, ordentligt igenväxt jämfört med senast vi paddlade där. Den inre vägen där är mysig, smal och snirklande.

Sen lite österut längs med Upplångö och så upp till lilla Katteskär. In i den skyddade viken och upp med tältet innan det blev helmörkt. Bad på utsidan, lite häng utanför tältet och sen ner i säckarna. Fullmånen visade sig bara delvis.

Vaknade till en go morgon, inte toksoligt men varmt och gött. Blev bad, gött och långt frukosthäng och ja sen hängde vi vidare på ön, paddlade en kortis och spanade lägerplatser på Haneskär, såg finfint ut där med. Framåt sen eftermiddag packade vi ihop och paddlade lite norrut, snirklade här och där och var iland på bland annat Fisklägret för lägerspan, sen upp till Ekö och upp med tältet. Ekö är finfint, bra badklippor och så mjukt gräs att sova på.

Glittring solhäng
Glittring solhäng
Morgon på Ekö
Morgon på Ekö

Torsdagen bjöd även den på finväder, nästan så det var för varmt emellanåt, konstigt med alla som gnäller på att det varit en dålig sommar 🙂 Lite blåsigt så ibland fick vi hänga i lä. Tog en kort paddeltur i närområdet innan vi slöade vidare. Så småningom fick vi ner prylarna och plaskade söderut igen. Landade på Konungsholmen som också är finfin, länge sen vi var där.

Perfekt häll och perfekt kväll med grym horisontvy, helt vindstilla gav en del mygg sista timmen och till slut kom månrackaren upp.

På fredagen höll det fina vädret i sig, tältet mitt i solen så vi kom upp tidigare än vanligt, gött med morgondopp och så kaffe och horisontspan på det. Tidigt (för att vara vi) iväg, tog utsidan förbi Kråkelund, spanade på lite finfina skärgårdshus och sen in mot badplatsen i Ekerum igen.

Riktigt go runda, gött med lite skärgårdsutflykt igen och Misterhult skärgård är alltid bra, såg inte en enda kajak men lite båtar i farleden. Kul med premiärövernattningsutflykt med tvåmanskajaken. Kändes finfint och vi fick med oss allt vi behövde, till nästa gång tar vi kanske med lite mindre mat och vatten, nu hade vi lite onödigt mycket.

Rejäl måne
Rejäl måne
Blommande skärgård
Blommande skärgård
Konungsholmen med fin vy
Konungsholmen med fin vy
Yatzy i matlådan
Yatzy i matlådan

Lämna ett svar