Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hilleberg Nallo 3GT igen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Nallo 3Gt på Skärvarp i Blekinge. Ser lite avhugget ut med yttre delen av absiden inrullad.
Nallo 3Gt på Skärvarp i Blekinge. Ser lite avhugget ut med yttre delen av absiden inrullad.

Vi hade ett Nallo 3 GT för några år sedan, som vi sen gjorde oss av med i den eviga jakten på det optimala(re) tältet. Vi har saknat Hilleberg Nallo 3GT lite då och då sen dess. 2015 var det dags för att använda ett GT-Nallo igen, inte jättemycket men på flertalet av våra utflykter under sommaren och hösten.

Vi gillar Hilleberg Nallo 3 GT mycket.

Det är väldigt väldigt praktiskt med den stora GT-absiden för matlagning och häng där man dessutom kan ha kortsidan helt öppen för grymma vyer. Invändigt i innertältet är det bra med plats. Det sluttande innertältet gör ju att det kan upplevas lite kort om man är över 185 och dessutom har tjockare sovsäck och/eller liggunderlag. Fast nu har vi ett tremanna och då kan jag, som är 186 cm,  ligga lite på snedden så det fungerar finfint även med tjockt liggunderlag och tjockare sovsäck.

Fungerar tunneltält vid paddling?

Men det är ju inte fristående eller ens självstagande tycker någon!? Då kan och får man väl inte använda det vid paddling? 😉 Det finfina är att man får och kan göra precis som man vill och ofta finns det nån liten mjuk plätt där det går att få ner ett par tältpinnar. Annars hittar man som regel ett par stenar och för det mesta har vi med varsin >25 kilo kajak och de blåser inte tältet iväg med i första taget. Lite mer stenbärande kan det bli alltså men nåt ska man ju ha att göra mellan paddling och sovsäck 🙂 Läs mer om att fästa tält på klippor.

Nallo 3GT åker direkt upp på favoritlistan igen 🙂

Nallo 3GT väger cirka 2,7 kilo. Finns även som Nallo 2GT och 4GT och även i Nallo 2, 3 och 4 utan GT.

För vår del hade egentligen ett 2GT räckt men med tjocka liggunderlag och en tjockare sovsäck så är det gött med lite extra bredd så det går att ligga lite på snedden. Skulle kunna ha ett 2GT för sommarsovsäcksbruk, ett 3GT för vår- och höst och ett 4GT om vi skulle få för oss att vara utomhus på vintern 😉

Kolla efter Hilleberg Nallo 3GT hos Outnorth

Kortsidan helöppen. Gött med rejäl vy och ändå vara skyddad (i detta fall solskydd)
Kortsidan helöppen. Gött med rejäl vy och ändå vara skyddad (i detta fall solskydd)

2 svar på ”Hilleberg Nallo 3GT igen”

  1. Jag tycker också tunneltält funkar ok vid paddling. Ska man slippa tältfladder behöver ju även kupolerna stagas upp med tältpinnar eller stenar, utom möjligtvis när det är helt vindstilla. Och absiden på GT:n är ju grym, både som sol o regnskydd. Så största problemet med mitt Nallo är nog att det är grönt.. 🙂

    Svara

Lämna ett svar