Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

En kort runda i Misterhult

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Lugn kväll i Älö sund
Lugn kväll i Älö sund

När jag ändå nästan var i krokarna tog jag en kort tur i Misterhults skärgård. Tokregnade på vägen dit från Bodafors så jag fick stanna bilen och stå still. Var lite frestad att vända söderut och köra hem till soffan istället… Men framåt kusten ljusnade det och verkade inte ha kommit en droppe. Sjösatte strax innan 21 och tog en kort tur ut till St Vippholmen. En skön kväll på klipporna med dopp och lite god dryck.

Morgon på St Vippholmen
Morgon på St Vippholmen
Spår efter tältare som är för lata för att lägga undan stenarna ;-)
Spår efter tältare som är för lata för att lägga undan stenarna 😉

Vaknade till en fin morgon, värmen kom efter frukost och ytterligare ett dopp. Paddlade ut mot Strupö och snirklade bland småöarna och landade lagom till lunch på Lilla Brändö, nu var det tokvarmt så det blev många bad, lunch, och långt slappande innan jag drog vidare norrut och snurrade bland öarna innan jag vände söderut, gick utanför Örö och sen förbi Strupö igen och landade på Huvfallsös sydostsida på en annan favoritplats. Riktigt varmt. Via SMS och mail förstod jag att det inte alls var lika fint väder på andra håll i landet.

Självporträtt
Lunch på Lilla Brändö
Huvfallsö - vy norrut mot Strupö
Huvfallsö – vy norrut mot Strupö
Huvfallsö
Huvfallsö
Vy österut
Vy österut

Blev en finfin kväll med öpromenad, god mat och dryck och mera dopp innan läggdags.

Vaknade vid 3-snåret av att det blåste och tokregnade, fick gå ut och dra ut tältlinorna så tältet stod lite stabilare, sen var det bara att somna om. Vaknade till riktigt grått och regnigt väder. Blev frukost i tältet och sen snabbt i kajaken och rätt in mot Klintemåla. Eftersom det blåste från öster blev det lite vågor och skum så jag och nya kajaken fick känna lite på det oxå, kändes trygg och lättsurfad.

Grå morgon
Grå morgon

En fin lite runda i finfin och tom skärgård.

Blommor i färg, kan det vara Kustbaldersbrå?
Blommor i färg, kan det vara Kustbaldersbrå?

8 svar på ”En kort runda i Misterhult”

 1. Schyst med lite inspiration när vi ska upp nästa helg – Stora Vippholmen har jag vart på förut men Huvfallsö ser ju också trevlig ut.. Hur var vattentempen förresten, bara badbart eller helt ok?
  / Ulf

  Svara
 2. Huvfallsö är mycket trevlig och där är ju bra med horisontvy oxå. Boskär lite längre söderut är oxå en pärla.
  Vattentempen är inte riktigt på kvalmighetsnivå ännu, men väl badbart. Går att doppa sig ordentligt, tvåla in sig och sen skölja ordentligt utan att det gör ont nånstans. Men man simmar kanske inte extravarv runt ön direkt – det svalkar fortfarande som tur är. 😀

  Svara
 3. Trevligt att komma ut mitt i veckan.
  Jag skall försöka komma iväg och ”Härarbeta” lite ute i skärgården under sommaren, då mitt huvudsakliga arbetsverktyg är telefonen och den fungerar utmärkt i skärgården i ett tält eller på en klippa.

  /Rob

  Svara
 4. Japp, det var gottgott.
  Jag skall oxå försöka få igång det där med mer härarbete eller kanske här-och-där-arbete 😉
  Ska bara fixa 3G samt ett eller flera extrabatteri till datorn så den pallar i alla fall minst 10 timmar i sträck, helst 20.
  Hoppas på att det kommer en MacBook 10-12 tum så blir det lättpackat i kajaken oxå.

  Läs- och lyssningsvärt:
  Härarbeta
  Podcast med Fredrik Härén

  Svara
 5. Jo, det är inte helt ovanligt att vi varit i Misterhult och haft finfint medan man hört rapporter från andra håll med busväder!
  VA? Finns det ännu fler öar än St Vippholmen? 😉 Nu blev det stressigt…

  Svara
 6. Hmmm. Vore fint med lite kräm. Jag har funderat på att montera 12V MC batteri och fastplastade solceller bakom skeddan på min långfärdskajak. Borde kunna bli hyfsatr självförsörjande. Jag har försökt kolla Freyas grejer. Hon mailar ju. Nån som vet vad hon har?
  Ola

  Svara
  • Vet inte vad Freya har, men misstänker nån liten minidator, åsså klart nån vanlig mobil och satellittelefon. Men både Peter Sjödin http://blogg.aftonbladet.se/9144 och Lennart Bergström har ju uppdaterat sina sidor hyfsat regelbundet och med lite mer än SMS-korta meddelanden medan de paddlat. Båda har någon form av solceller och annat pyssel.

   Hittade annars precis detta externa batteri från Hypermac till bärbar macar; som ser himla vettigt ut. Väger förvisso 2 kilo men ska ge 20-30 timmars drift på macbook. 30 timmar gäller nog den senaste 13-tummaren. Då skulle man kunna jobba ute/utan vägguttag 2-3 dar i alla fall. Kanske i tältet, kanske i en stuga utan el, lockande är det för mig i alla fall.

   Svara

Lämna ett svar