Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nytäppetträffen 2012

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

nattsudd
Tältmys

Nytäppetträffen i Blekinge brukar (oxå) vara en trevlig tillställning. Efter långlunch hos kompisar i de djupa skogarna kring Nyteboda på väg mot Blekinge, sjösatte vi i Järnavik vid fyratiden på fredagen så det i alla fall skulle bli lite paddling 🙂

Fin paddling i solsken och lite vind från sydost ungefär, småskumpigt och lite kul vid Allböle, tog en runda mot Bockö och Ekö innan vi landade på Ö Bokö. Några hade varit på plats redan sen i onsdags, några sen i torsdags, några hade precis kommit och några hade precis åkt. Som vanligt alltså och på ön fanns en go mix av paddlare. Ett stort gäng MKKare, ett mindre Helsingborgsgäng och Kalmariter och så blandat från här och där i södra sverige. Ett gäng från Kungsbacka hade hamnat på träffen av ”misstag” men de var inte så ledsna för det.

Blev en trevlig em/kväll med mycket tjöt kring små eldar och runt enbuskarna. Det håller på att byggas wc på Ö Bokö, men just nu var gamla dasset rivet och det nya bara påbörjat så det blev en del promenerande ut i buskarna 🙂 Blev inte så sent innan det började tunnas ut och man kunde gå och lägga sig utan att vara först.

Christian och Annika
Christian och Annika
Karl-Johan, Kerstin och deras lille son Kasper, som var den yngste deltagaren ;)
Karl-Johan, Kerstin och deras lille son Kasper, som var den yngste deltagaren 😉
Lite prova-på-paddling
Lite prova-på-paddling

Lördagsmorgonen var solig den med och jag hann med lite kaffe och dopp medan de yogaflitiga vek runt sina kroppar på ängen. Frukost efter Pia yoggat färdigt och sen slöande med bok, lite ödräll för att tjöta med andra och så var klockan helt plötsligt mycket. Några var på manövreringskurs och MKK tror jag var iväg enligt klockan som de brukar 😉 Rätt många drog sig bortåt Järnavik. Jag & Pia paddlade utåt Tärnö, det blåste lite från sydost så det var allt lite våganing i sundet mellan Tärnö och Harö och sen blev det riktigt guppigt och skoj på Tärnös ostsida, men det la sig förvånansvärt fort när vi rundade sydspetsen.

In i ”hamnen” för glass och det var öppet. Blev långfika i lä på bryggan och lite snack med paddlande Eksjöbor som dock var båtburna denna rundan. När vi lämnade Tärnö träffade vi på Lena & Lars från Helsingborg som hade med sig Kungsbackapaddlarna, de siktade mot glassen och vi gick ut i guppet och tog utsidan av Harö, lite kul där med och även på utsidan av Brorsö och Bockö.

Lite plask och roll på tillbakavägen och vi blev riktigt kalla, solen hade oxå gömt sig. Blev in i tält och ner i sovsäckar när vi kom tillbaka för att få upp värmen. Sen repris på dagen innan; käk, tjöt, eld osv… Tog en fotorunda när alla dragit igen dragkedjorna och sen var det inte alls svårt att blunda en runda.

Morgonyoga. Bra för lederna, sämre för musklerna. De gör ont... ;)
Morgonyoga. Bra för lederna, sämre för musklerna. De gör ont… 😉
Hopprepsuppvärmning
Hopprepsuppvärmning
MKK på G
MKK på G
Börjar bli grönt även i den blekingska skärgården
Börjar bli grönt även i den blekingska skärgården
liite vågkänning utanför Bockö
liite vågkänning utanför Bockö
lite rollträning
plaskträning utan handskar och sötmössa. Aningen svalt i öronen
Även Erik fick träna ;)
Även Erik fick träna 😉
Kväll på Östra Bokö
Kväll på Östra Bokö
Nattsuddigt
Nattsuddigt

Söndagen var det lovat finväder och värme och det blev första tältmorgonen som man blev väckt av att det var tokvarmt trots att bara tårna var i sommarsovsäcken. Bryggdopp tillsammans med Skäggdopping- och svanfamilj. Kaffe, frukost och bok länge, sen lite ödräll med tjötinslag. Ön började tömmas och så småningom kom även vi i vattnet och paddlade österut i svag motvind, långlunch med dopp på Tjärös västsida innan vi tog sista skuttet in till Järnavik.

Felix har vuxit och numera en aktiv paddlare :D
Felix har vuxit och är numera en aktiv paddlare 😀
Lena lämnar Östra Bokö för denna gången
Lena Mämpel lämnar Östra Bokö för denna gången

Riktigt go helg och kul att få träffa massa paddlare man inte sett på länge och en hel del nya med!!

Nytäppetträffen är en öppen träff som arrangerades för åttonde gången i år av Kajaksyd. Inte så mycket arrangemang men lite lagom. Det viktigaste är ju såklart att träffas!

andra om träffen:

Det handlar om att ha det gött :D
 Jobbigt att vara på kajakträff 😉

 

Lämna ett svar