Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockeboda

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag & Pia var en sväng i stockholm i helgen, för att tjöta, spana och umgås lite.

Vi tittade på AddNatures tältutställning, ganska imponerande med 20-talet uppställda tält, märken som Marmot, Vaude, Exped, MSR, NorthFace, Mountain Hardwear med flera fanns representerade och med hyfsat kunnig personal på plats.

Och visst blev vi lite tältsugna, men det var ändå inget tält som riktigt passade in i samlingen.

Ett snabbt besök i GetOuts stockholmsfilial SÄCK gjorde vi oxå, det var en liten, men välfylld butik som bl.a. ger hufvudstaden chansen att kika på WM-säckar med mera.

Sen blev det Kajakdagarna ute vid Sjöhistoriska museet. Vi hade aldrig varit där innan. Det var bra uppslutning bland leverantörerna, med representanter från alla möjliga märken, det som saknades var några av aktörerna från västkusten, vi får hoppas de kan lockas dit framöver så blir det mer komplett.

Det var väl inga sensationella nyheter, de flesta verkar ha fullt upp. Point hade inga av sina kinabåtar på plats. Epics Surfskis ser lite koola ut, men det räcker nog med en surfski som samlar damm… en del valde att provpaddla en eller flera modeller, någon valde att bada vid bryggan när nån smal rackare skulle testas.
Trevligt att gå runt och drälla lite, klämma och känna på diverse kajaker och tjöta med lite folk.

Tänk om man kunde kombinera en sån här mässa/utställning med någon form av kajakträff där man kan vara ute i nån fin skärgård; paddla och ha det gött, tjöta och diskutera och samtidigt få chansen att prova och se massa ny utrustning och kajaker. Då börjar vi snacka optimal träff/mässa!

Latexinuiterna från Qajaq Sverige höll lite uppvisning och några forspaddlare likaså.

Tyvärr pågick det någon form av ombyggnation så de tänkta föreläsningarna hade blivit inställda.
Vi provpaddlade inget, utan det blev ännu en torrlagd dag men ändå en mycket trevlig och givande helg. Men nu måste vi snart paddla; all utrustning börjar få torrsprickor.

Lars Kristian från Uppsala var oxå på Kajakdagarna och har skrivit lite om det.

2 svar på ”Stockeboda”

  1. Kombinationen utställning och paddling hade varit fint. Det saknas verkligen. Fanns det inte flera olika utställare med på Stockenträffarna på 90-talet?

    Ni upptäckte inget nytt rött självstagande tält som såg trevligt ut?

    Svara
  2. var med på några av Stockenträffarna/symposierna i slutet av 90-talet, men då var jag för ny och chockad av alla kajaknördar så jag hann inte titta mig omkring / kommer inte ihåg… men det har nog varit med lite andra utställare i omgångar.

    Och det var snålt med självstagande tält överlag.

    Svara

Lämna ett svar