Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jag tar inte kort, jag skapar bilder

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Det här citatet kommer från en kompis/klasskompis som, liksom jag, hade fotografering som hobby för 35 år sedan.

En annan klasskompis frågade en måndag; ”tog du några fina kort i helgen?”

Jag tar inte kort, jag skapar bilder

blev svaret.

Ganska roligt tyckte jag då, fast idag tycker jag kanske svaret både var drygt och aningen ängsligt.

Lite kul också att då som glada och relativt nya fotoamatörer tyckte man att man var superkreativ osv och tyckte orden var viktiga. Några år senare hamnade jag i fotobranschen och under tio till tjugo år träffade jag och hade kontakt med fotografer på alla nivåer, allt från nybörjaren, via fotoklubbisten i lokala klubben till världskända mode-, porträtt- och reklamfotografer . Intressant då var att många av de allra största stjärnorna kunde säga att de tog kort men många nya wannabeeees skapade bilder 🙂

Lämna ett svar