Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Goa Misterhultsdagar

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Förra veckan gjorde vi en liten utflykt till Misterhult. Det var toklänge sen vi var där (också). Körde upp på söndagseftermiddagen i värsta tokvärmen. Som tur var lugnade värmen lite sista timmen och det gillade vi verkligen 🙂

Landade i Klintemåla vid sjusnåret, packade lite snabbt och paddlade utåt, mot Stora Vippholmen. Blev en go kväll på klipporna med goa bad och gott span. En och annan båt i området men långtifrån trångt. Kändes som om många tallar på Stora Vippholmen tagit rejält med stryk senaste åren, många som är döda. Somnade sött efter att ha viftat lite mygg. Vi satte tältet på favoritplatsen under tallarna med mjukt underlag. Sov sådär men vaknade ändå utvilade. Morgonbad och klippigt frukosthäng. Det blev långfrukost och himlen började mörkna lite inåt. Utifrån Karlskär kom det två paddlare och när de närmade sig visade det sig vara Lena & Lars från Helsingborg. Kul att ses igen. De gav sig av vidare inåt mot regn- och åskvädret medan vi klippdrällde vidare. Rätt snart började det regna så vi packade in oss i tältet och så blev det några timmars slummer och surf medan det regnade och åskade utanför. Mysigt det med.

Så småningom paddlade vi vidare och snirklade lite norrut, var iland på Idtullen och rensade bland stenringarna och ojade oss över de som eldat på klipporna. Snirklade och spanade havsörn bland öarna norr om St Bergö, där är ju fågelskydd så vi har inte varit där så mkt. Landade så småningom på Lilla Brändö, en favorit i Misterhult. Lilla Brändö var rätt sliten för 5-10 år sedan och vi tänkte att det skulle vara värre i år efter alla Coronapaddlare som inte fick åka utomlands men vi blev glatt överraskade. Lilla Brändö kändes mindre sliten och nedbajsad jämfört med för 5-6 år sedan. Bra! Blev en go kväll med superfint väder och många bad.

Dagen efter paddlade vi efter badmorgon, långfrukost osv ut mot Örö. Elisbeth var på plats och vi fick lunch och gött snack under körsbärsträdet. Lite andra Wiströmssläktingar fanns oxå på plats, supertrevligt. Efter lunch paddlade vi vidare och snirklade lite kring Svinskär och öarna norr om Strupö, kändes lite mer igenväxt i smala passager. Krävs nog att fler paddlar det småttiga och inte bara i de breda passagerna annars blir det ännu mer igenväxt.

Var iland på Kålsö men det kändes lite väl uttorkat där och det låg en båt lite väl nära, så vi fortsatte till Karlskär och drog upp tältet. Superfin kväll igen. När solen började smita ner paddlade Pia en runda runt ön så jag kunde ta lite bilder med drönaren och lite från land.

Onsdagsförmiddagen bjöd på bad, långfrukost, sim och klipphäng innan vi tog oss inåt. Blev lunch på vägen in och sen vidare söderut. Kul att Klintemåla fått ett litet uppsving där både Kajaktorpet nystartat och att butiken (Valborgs i Klintemåla) nyöppnat och fixat ett fint hängområde bakom butiken.

Riktigt go runda. Som sagt länge sen vi var i krokarna med det gav såklart mersmak. Inga nya öar den här gången men de gamla godingarna St Vippholmen, Idtullen, Lilla Brändö, Örö och Karlskär funkar fint 🙂

Fyller på med lite flygbilder inom kort, har inte fått tummarna loss att skicka in för granskning hos Lantmäteriet ännu.

Lämna ett svar