Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skogs & kohagepaddling

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Det är högvatten i vårt närmaste bad- & paddelvatten Rössjöholmsån. Kanske det högsta vi upplevt hittills men lär säkert bli högre framöver.

Högvatten och översvämningar ger förutom vattenutsikt från soffhörnet även nya bad och paddelvatten. Igår tog vi varsin kort paddeltur i kohagar, gräsängar över stängsel och inne bland träden. Kul och mysigt med nya paddelvatten hemomkring. Blev även kohagebad strax bredvid vår badbro.

Sen är det såklart läskigt med så mycket vatten här och där det normalt inte är eller är önskvärt. Inte unikt för vår å utan det är mycket vatten på många ställen. Är väl en kombination av att många åar och vattendrag, diken och annat växer igen, mättade marker efter mycket nederbörd & snösmältning. Sen påverkar det säkert att det avverkats skog i ganska stor omfattning så färre träd som suger och binder fukt. Att många är trädrädda och fäller så mycket de kan på sina tomter & marker och dessutom hårdgör mer ytor med plattor, asfalt, betong, grus, vägar, padockar osv gör såklart inte det bättre. Många bäckar små blir en ganska rejält översvämmad å 🙂

Lämna ett svar