Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Äntligen Valöpremiär!

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Utpaddling i vackert kvällsljus
Utpaddling i vackert kvällsljus, Erik och Patric

Senaste vi var på Valö i mitten av november tänkte vi att det skulle bli många sköna vinterturer till Valö… Men en rejäl vinter gjorde att det dröjde länge.

I fredags hade vi packat för en tälttur i Blekinge, men ruskväder på morgonen och dragningskraften från soffan gjorde att vi packade in tältet i klädkammaren, toksurfade, käkade CCC och ställde in oss på en hemmahelg istället.

Fast framåt eftermiddagen hade vi nästan surfat slut på nätet, det regnade inte längre och vi blev helt plötsligt lite paddelsugna. Tältet fick dock ligga kvar och vi satsade på stugboende på en av favoritöarna, Valö!

En kort statusuppdatering på facebook och så iväg. På vägen verkade som om Patric från Gbg hakade på och vi mötte honom, Corsa och solen(!!) på GKF. Slängde ner prylarna och paddlade söderut på platt vatten och i solsken, fantastiskt!

Landade på Valö vid 20-snåret i fint kvällsljus. Lastade in oss i Lillstugan, tog en promenad bort till Hultet och runt halva ön, gött!

Matlagning i lillstugan på fredagskvällen
Matlagning i lillstugan på fredagskvällen

Go kväll i stugan innan vi somnade sött ganska tidigt… Vaknade desto senare 😉 till ganska rejäl dimma och sydliga vindar. Ägnade en del tid åt att hämta, såga och hugga ved så att det inte ser så slarvigt ut i vedförrådet. Hade även hört ryktas om att det var nåt fel med kaminen i Hultet så vi provade den och satte på skorstenshattan som blåste av i höstas. Det funkade fint att elda i Hultet med. Bra!

Jag paddlade en sväng över till Vrångö för lite shopping hos Måsens livs, tokigt dimmigt, man såg inte närmsta öarna, men med kompassens hjälp gick det att hitta rätt. Mysigt att paddla i dimma samtidigt som det är lite läskigt när man inte ser någon ö på nåt håll. På Vrångö var det också lugnt och stilla och dimmigt, lite folk på väg till/från färjor och några stycken i den skapligt välsorterade butiken.

Tillbaka på Valö hade Karl-Johan från Malmö dykt upp. Vi träffade honom på Flakskärshelgen i november. Han hade nu sjösatt från Kullavik och tagit sig ut i dimman. Kul! Mer promenader, mer vedpyssel, mer bokläsning, mer slöande i stuga och lite sömn på det för lite variation. Blev varmt också så det fick bli ett dopp i havet, årets första minsann och det var inte alls så där vidare kvalmigt utan än så svalkar vattnet gött fastän isen försvunnit 😉

Framåt tidig kväll dök Sara & Morgan upp, de hade dimmat sig ut från GKF och inte sett mycket de heller, men sista överfarten till Valö sprack det upp och man såg nog uppemot en kilometer. Morgan hade precis köpt sig en ny kajak (Tahe Greenland Touring) i veckan. Kul med nya paddlare!

Vedarbete, gött å jobba lite ;)
Pia, förste vedsågare  😉
Lite döda djur på Valö
En död fågel på Valö
Smådimmigt på Valö
Smådimmigt på Valö, knappt vi hittade till lillstugan
Cykelskylt på Vrångö
Cykelskylt på Vrångö
Erik fixar skorstenshatten på Hultet
Erik fixar skorstenshatten på Hultet
Vacker lördagskväll, solen kom framåt 19-tiden
Vacker lördagskväll, solen lyckades ta sig igenom dimman framåt 19-tiden
Lördagsmys
Lördagsmys, Karl-Johan, Sara och Morgan

Blev ännu en go kväll i Lillstugan med tjöt, mat och lite godsaker och sen en attans massa timmars sömn på det. Konstigt att det går att sova så mycket, borde räcka för hela april. Patric kom iväg först morgonpigg? som han var, men då hade han nog sovit mest oxå 😉
Sara & Morgan gick en promenix och vi andra packade ihop oss och drog iväg i dimman. Inte lika dimmigt som på lördan, man såg ända till Vrångö, men det ändrade sig efterhand. Efter Vrångö såg vi inte ens från Rårholmen över till Donsö men kom rätt ändå sen släppte dimman norr om Donsö där vi såg ända till Långholmen där det blev lunch och fika innan sista biten till GKF.

Vi mellanlandade i Kullavik för att släppa av Karl-Johan och hans kajak vid bilen.

En riktigt go helg på Valö. Blir nog en runda dit nästa helg igen.

Vackert i dimman, Vrångö i bakgrunden
Vackert i dimman, Vrångö i bakgrunden
Vi mötte en segelbåt, skönt att den inte var så snabb :D
Vi mötte en segelbåt, skönt att den inte var så snabb 😀
Här var det väldigt dimmigt, precis vid Donsöhamn
Här var det väldigt dimmigt, precis vid Donsöhamn
Lunch på Långholmen
Lunch på Långholmen
Tack för denna gång, ses snart igen... :D
Tack för denna gång, ses snart igen… 😀

Lämna ett svar