Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valö 16-17 november 2010

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Inte så mycket vågor
Inte så mycket vågor

Paddling en sväng i Gbg södra var bestämt sen ett tag tillbaka, att det sen blev tokfint väder mitt i november var en glad överraskning. Vattnet låg helplatt när vi sjösatte vid GKF strax innan lunchtid. Paddlade ner till Önnered och mötte Carin som kommit farande med tåg på morgonkvisten, och Sara som kommit cykelvägen.

Egentligen skulle Lars varit med, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Vi drog oss västerut och landade efter en kortis på Långholmen för lunch och CCC-fika i solen. Riktigt skönt trots att det varit ett par minus några timmar tidigare.

Pia på väg söderut
Pia på väg söderut
Snart i Eskils kanal
Snart i Eskils kanal
Carin utanför Escape
Carin utanför Escape
Erik & Carin på väg mot Långholmen
Erik & Carin på väg mot Långholmen
Fika/lunch i solen på Långholmen
Fika/lunch i solen på Långholmen
Sara med Black Light Sharp One
Sara med Black Light Sharp One

Både jag & Pia paddlade lite med Saras toklätta grönlandspaddel i kolfiber (Blacklight paddels). Lätt att bli impad av den. Den känns riktigt skön. Ska man paddla grönlandspaddel är det sådär de ska vara såklart, inga tunga klumpiga träpaddlar längre 😉 Vi blev nog allt lite sugna.

Utanför Styrsö
Vid Styrsö
Motljus och lite horisnt - mysigt
Motljus och lite horisont – mysigt
Utanför Vrångö
Utanför Vrångö

Vidare på utsidan av Styrsö, Rävholmen och sen in mot Valö. Sara vände vid Vrångö och drog sig tillbaka. Vi andra landade vid Hultet. Snart sprakade kaminen och glöggen var varm. Framåt middagstid dök Johan L upp efter fin mörkerpaddling ut. Blev en trevlig kväll med god mat och dryck.

Stugmys i Hultet
Stugmys i Hultet
Varmt inne och lite svalt ute
Varmt inne och lite svalt ute
Morgon på Valö - vy söderut
Morgon på Valö – vy söderut
Förmiddagspromenad - Valös sydsida är finfin
Förmiddagspromenad – Valös sydsida är finfin

Johan var på väg in mot Gbg igen innan vi var ur sovsäckarna. Jag tog en kortpromenad innan de andra vaknade. Sen långfrukost och förmiddagspromenad så Carin fick se lite mer av ön. Framåt lunchsnåret satt vi i kajakerna. Betydligt svalare, mycket beroende på lite vind från nordost. Väl framme vid Långholmen mötte vi Lars för fika på samma ställe som dan innan.

På väg norrut, här utanför Vrångö
På väg norrut, här utanför Vrångö
Lars mötte upp för fika på Långholmen, inte så soligt i varmt denna gången
Lars mötte upp för fika på Långholmen, inte så soligt och varmt denna gången
På väg mot Saltholmen respektive Önnered
På väg mot Saltholmen respektive Önnered
Kvällsljuset börjar anlända
Kvällsljuset börjar anlända
Suddigt på slutet
Suddigt på slutet

Lars & Carin drog sig in mot Escape/Önnered och vi plaskade in mot Saltholmen. En kanontrevlig Valötur i fantastiskt fint väder och trevligt sällskap. Mer sånt!

Sara har bloggat och Carin likaså. Nån ska ju vara sist 😉

Och så ska vi försöka komma ihåg till nästa gång att inte köra från GKF strax efter 16-snåret en vardag…tråkigt mycket trafik då. Väl hemma tömde jag kamerorna och la dem i blöt i en bunke. En halvtimme senare skulle Pia plocka upp dem och konstaterade att en av luckorna var öppen på Canonen… Så nu ligger den i mattorken, men det ser inte så ljust ut. Learning by Error är förvisso ofta ganska effektivt när det gäller inlärning, men lite onödigt kostsamt kanske 😉

3 svar på ”Valö 16-17 november 2010”

  1. Gällande uttrycket ”lära av misstagen” så tror jag – baserat med livslånga studier och en hel del introspektion – att en sådan utsago i mycket högre grad har verkan som tröst än beskrivning av sanna förhållanden.

    Men det är ju inget fel med lite tröst. 🙂

    Svara

Lämna ett svar