Agfa DC600UW – vattentät kamera

Köp friluftsprylar hos Amazon


Agfaphoto dc600uw

Agfaphoto DC600uw heter en ny vattentät kamera, denna gången är det Agfa som ligger bakom. Jag trodde faktiskt att Agfa var nedlagt och igenbommat sen länge, men på nåt vis finns märket kvar i alla fall.

Agfa har lyckats hålla sig lite när det gäller antalet pixlar och inte ryckts med i den allmänna pixelhysterin, kameran har 6 megapixels. Den har heller inget zoomobjektiv vilket skulle kunnat ge ett skarpt och i övrigt bra objektiv eftersom det är lättare att göra ett objektiv med fast brännvidd än en zoom. Tyvärr har den inte autofokus utan bara fixfokus vilket känns så där skojigt. Nu är det förvisso väldigt stort skärpedjup eftersom det är liten bildsensor och därmed kort brännvidd, men ändå…

Objektivets bildvinkel motsvarar 36mm på småbildsformatet.

Måtten är 87x161x225mm och den väger 131 gram. Materialet är enligt Agfa “high-end plastic” så det så.

Kamerans baksida är relativt ren, med inte alltför många knappar. En stor röd knapp är i alla fall för att snabbt och enkelt komma in i undervattensläget. Känns som en väldigt enkel digitalkompakt som dock är vattentät ner till 10 meters djup. Den lär säkert ge bildkvalitet som är “bra nog” för väldigt många.

www.agfaphoto.com

agfa dc600uw back

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Agfa DC600UW – vattentät kamera”

Kommentera