Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slädöutflykt med premiärtältning

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Gött häng vid stora tallen på Slädö
Gött häng vid stora tallen på Slädö

Äntligen fick vi tummarna loss och stack bort till Listerby skärgård i Blekinge för årets premiärtältning. Slarvigt att göra premiären så sent men ändå tidigare än förra året, kan ju vara en tröst i eländet 😉

Sjösatte i Kuggeboda i riktigt skönt väder, paddlade ut i svag vind och finfint solnedgångsljus. Tog oss i princip raka spåret till Slädös sydöstra del. Länge sen vi bodde på Slädö, var hösten 2017. Iland och upp med tältet, denna gången Hilleberg Tarra, sen lite vedsamlande och braständande samtidigt som liggunderlag blåstes upp och sovsäckar fluffades till. Mörkret föll och stjärnorna dök upp.

Efter en och halv timme var glöden finfin och vi kunde tillaga vår mat precis som i villaförorterna 🙂 Gott med grillad korv, pia hade fixat extra finfina grillpinnar dessutom! Bra ö Slädö, både gott om ved och om grillpinnematerial.

Vi satt inte uppe så där himla värst supersent men hann se skapligt med stjärnor och satelliter. Gött att krypa ner i sovsäckarna, var som sagt, länge sedan. Somnade rätt så kvickt till kattugglans hoande. Sov rätt så sött under våra säckar, temperaturen var nog nere runt nollan men säckarna kunde användas som täcke.

Låg kvar länge och kröp ut i solen och fixade kaffe och frukost. Efter promenad runt ön slöade vi mer i solen, åt så småningom lunch och kom i kajakerna för en liten paddeltur. Var ute och kollade läget på Ljungskär, såg finfint ut, det har kommit nya bänkar och eldplatser både där, på Slädö, Vagnö och Arpö mycket trevligt det var rätt nedgånget innan. Såg en säl vid Arpökalven, kul, det är inte så vanligt att vi sett säl i de krokarna. En liten promenad på Arpö innan vi landade på Slädö igen. Havsörnar såg vi mest hela tiden, både från land och från kajakerna, alltid lika kul.

Skulle flyga lite med drönaren men det strulade då min mobil börjar bli helt kass så anslutningen till kontrollen strulade men fick upp den via wifi för några bilder i alla fall. Fast det var allt lite krångligare att flyga utan kontrollen 🙂

Samlade lite mer tändved och så blev det brasmys, grym solnedgång, middag och så mer stjärnspan igen. Lite längre uppe denna kvällen. Somnade sött igen och det kändes som en varmare natt. På morgon var det lite frost i gräset så hade nog varit svalare ändå. Grym soluppgång och minsann om det inte var en båt ute och fiskade. Vi slöade ett tag innan vi packade ihop oss, tog ett dopp och sen paddlade vi en liten runda, längs Slädö och Torkö och så in till Kuggeboda. Lunch i solen innan ett dopp och sen hemfärd.

Riktigt skönt att komma ut för lite gött utflyktshäng (eller jag menar Multi Day Expedition Overnighter Adventure Trip) i skärgården igen, konstigt att vi gör det så sällan…

Lämna ett svar