Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kreolskans Gryta

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

6 personer

  • 900g fläskfilé skuren i tjocka skivor
  • 2-4 kabanosser eller annan stark korv
  • 1 brk syltlök (200g)
  • 1 brk cornichorns eller ättiksgurka
  • 1-2 dl svarta oliver
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 tsk mejram
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • salta och peppra

Skär korven i bitar. Banka ut fläskfilén lite lätt.
Strimla paprikan. Häll av spad från syltlök, oliver och cornichorns.
Fräs korven lite snabbt i en stekgryta och ta upp den.
Stek därefter köttet. Peppra och salta. Krydda med mejram och pressa i vitlöken. Pudra över vetemjölet.
Lägg i korven igen och ha i syltlök, gurka , oliver, paprika och grädde.
Koka grytan i 5 min. Smaka av med lite mer kryddor och använda gärna spadet ifrån syltlöken eller gurkan.
Servera med ris och en grönsallad.

Tips:

Såsen blir supergod, kan vara en god idé att plussa på med mer grädde…
Gott med pressad potatis! Och nått mer grönt i piggar upp, tex en grön paprika.

kreolsk gryta
kreolsk gryta

Lämna ett svar