6 personer
- 900g fläskfilé skuren i tjocka skivor
- 2-4 kabanosser eller annan stark korv
- 1 brk syltlök (200g)
- 1 brk cornichorns eller ättiksgurka
- 1-2 dl svarta oliver
- 1 röd paprika
- 1 msk smör
- 1 tsk mejram
- 1 vitlöksklyfta
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde
- salta och peppra
Skär korven i bitar. Banka ut fläskfilén lite lätt.
Strimla paprikan. Häll av spad från syltlök, oliver och cornichorns.
Fräs korven lite snabbt i en stekgryta och ta upp den.
Stek därefter köttet. Peppra och salta. Krydda med mejram och pressa i vitlöken. Pudra över vetemjölet.
Lägg i korven igen och ha i syltlök, gurka , oliver, paprika och grädde.
Koka grytan i 5 min. Smaka av med lite mer kryddor och använda gärna spadet ifrån syltlöken eller gurkan.
Servera med ris och en grönsallad.
Tips:
Såsen blir supergod, kan vara en god idé att plussa på med mer grädde…
Gott med pressad potatis! Och nått mer grönt i piggar upp, tex en grön paprika.
