Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Unika fördelar med grönlandspaddlar

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

I vedboden
I vedboden

Sen ett tag pågår det en diskussion på utsidan som kan få även den mest intresserade paddlaren att börja fundera på att börja samla på frimärken eller visitkort. Eller kanske börja skicka fax 😉 Diskussion jag tänker på har rubriken Nackdelar med Grönlandspaddel.

Man tjatar om en vingpaddel är/fungerar/ser ut som eller kanske rentav beter sig som en flygplansvinge eller var det flygplan? eller om grönlandspaddeln verkligen är bäst på allt eller om det kanske skulle kunna vara så att det plattpaddeln som även kallas europapaddeln som verkligen är bäst. Ibland är det nån som får för sig att det beror på… medan nån hävdar att nåt annat alltid är bäst.

Eller är alla bäst? Eller ingen kanske? Har alla fel? eller har alla rätt?

Brasa hemma i Wasa kakelugn
Brasa hemma i Wasa kakelugn

En som sak som (de flesta) grönlandspaddlar är bra mycket bättre på är i alla fall att elda med. Ja, det gäller egentligen inte bara grönlandspaddlar utan träpaddlar överlag. Så har man köpt en lågprisgrönlandspaddel så är de oftast i trä eller om man snålat och gjort en själv så är det också oftast i trä.

Det viktiga är ju såklart att lyfta fram de unika egenskaperna och detta måste vara just en av träpaddelns allra mest unika egenskaper. 😉

Ved vid kakelugnen
Ved vid kakelugnen

18 svar på ”Unika fördelar med grönlandspaddlar”

 1. He, he…kul! För en gångs skull sticker du ut och är sådär lite provocerande som vi alla skulle vara lite mer. För det blir sådär tråkigt när alla håller med och berömmer och talar om hur bra allt görs. Eller är du inte provocerande alls utan bara knastertorrt konstaterar att trä brinner, bra. Men vete tusan om glasfiber inte brinner bättre men onyttigare och hur är det med kolfiber, kol brinner ju bra?

  Kul inlägg i alla fall, hur du än menar!

  Svara
 2. Haha, ja den tråden har till och med fått mig att krokna.
  Läser jag tillräckligt länge på utsidan så inser jag att mina kajaker är omöjliga att hålla på rätt kurs, alldeles för långsamma och helt livsfarliga i all typ av sjö.
  Mina paddlar är föråldrade vedpinnar som möjligtvis duger att sätta upp tarpen med.
  Och ändå paddlar jag 1500 km per år:)
  Tänk bara om jag skulle köpa riktiga grejor, då skulle jag nog kunna ställa upp i vm.
  Men nu är ju hösten här så jag får väl göra upp en ceder och gran lägereld, luta mig tillbaka, hälla upp en varm glögg och grilla en korv.

  Mvh
  Kristoffer

  Svara
 3. Mycket snack blir det… Tänk om all den energin lades på själva paddlingen – det skulle nog ge effekt! 😉

  Mvh
  /SJ

  Svara
 4. Ähum.. nu börjar det närma sig ett m y c k e t känsligt ämne. Någon oinvigd skulle kunna få för sig att vissa kajaker, byggda delvis med samma råvara, kan ha ett liknande användningsområde..
  / Ulf

  Svara
 5. Inte en chans i världen att jag ens skulle fantisera om att en viss träbaserad kajak är brännbar.

  Och som motsats så ser jag brasor, grillkorv, kaminer, kakelugnar samt värme&mys varje gång jag ser en sån där EP/EskimåPaddel (EldPinne) eller GP/GrönlandsPaddel (GlödPinne).

  Det är ju jättepraktiskt att de faktiskt kan paddla med veden! 🙂

  Polyvalent, sa Bill till BUll.

  Svara
 6. Akta dig Erik, du kan få in den där getingsvärmen in på din sida….;-) Jovisst kan man bli trött på alla vridningar och vinklingar & förståsigpåare som formligen vältrar sig i oral pluralism i många av dessa trådar… Uppfriskande med en rejäl glimt i ögat ibland, men var försiktig på utsidan för det finns en del som inte har fingertoppskänsla nog att uppfatta glimtarna trots att de ibland är övertydliga…
  Kul vinkling!

  Svara

Lämna ett svar