Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Thermarest NeoAir

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Thermarest NeoAir Xlite på en strand vid Rössjön
Thermarest NeoAir Xlite på en strand vid Rössjön

Ligga bekvämt det är inte fel, varken hemma eller ute i tältet eller under bar himmel. Att ha ett liggunderlag som inte tar alltför mycket plats och är lätt, säger de flesta inte heller nej till.

Jag skaffade ett Thermarest NeoAir när de första kom ut för sådär 4 år sedan. Ville ha nåt lite lättare de (få) gånger prylarna skulle hänga på ryggen i första hand men även för kajakbruk såklart.

Har använt det en del, mestadels sommartid, eller kanske vår-sommar-höst oftast när temperaturen varit över nollan. Jag har som sagt det första som kom, men har även använt det nyare Xlite en del. Xlite har lite rundare kanter än originalversion för att göra det lite lättare och mindre.

Första intrycket när jag först kände på ett NeoAir var att det var väldigt prassligt, trodde knappt det skulle gå att sova alls på det, men när man väl ligger på det är det inget man tänker på och Pia som oftast ligger bredvid har inte heller blivit störd av prasslet.

Och det är imponerande att ett så litet paket kan bli en så tjock och skön bädd bara genom att blåsa lite 🙂 Jag har använt storlek regular vilket jag tror passar de flesta bra. Snurrar man mycket när man (eller istället för att) sover finns det även i Large som är både bredare och längre och även i kortare variant.
Regular mäter in på 183x51cm och är 6,3cm tjockt. Hoprullat tar det plats ungefär som en ölburk. Vikten på nya Xlite i regular är blott 350 gram.
Visst kan man tycka att när man paddlar så spelar inte vikten någon roll och det får man såklart tycka. Som vi brukar säga ”det får man tycka – men det är fel” 🙂

Är lite sugen på Thermarest Xtherm när det är lite svalare, men än så länge är vi ju oftast i soffan då och så har vi Downmat som vi inte lyckats slita ut ännu.

Köp Thermarest NeoAir hos Outnorth & Outdorrexperten

Sök efter Thermarest hos Amazon

NeoAir Xlite, nästan genomskinligt
NeoAir Xlite, nästan genomskinligt

Lämna ett svar