Köp friluftsprylar hos Amazon


Rundvandringar i skåne är en serie böcker av Karin Hoffman. Det fina med rundvandringar är att det är lätt när du startar och avslutar på samma plats. Inom strövområden, naturreservat och liknande naturområden finns det oftast iordningställda rundleder som är väl markerade.

Karins rundvandringar följer ibland och delvis redan iordningsställda leder men här finns så många fler rundor att vandra om man vill vidga sina vyer utanför de markerade lederna.

Lederna i böckerna är väl beskrivna både med text, bilder och kartor. Det krävs ju också iochmed att det inte finns några särskilda karins-rundvandringar-skyltar ute i landskapet 🙂 Rundvandringarna som beskrivs är dagsturer på runt 10km men det finns kortare varianter på 2km och längre över 20km. I många fall går de att kombinera och få till flerdagsturer om man är sugen på längre vandringar.

Böcker har getts ut sedan 2005 ungefär så en del beskrivingar blir ju lite utdaterade typ “här har precis plockats ner en del skog 🙂 på det stora hela fungerar beskrivningarna nog bra även 15 år senare.

Några av titlarna:

  • Rundvandringar Skåneleden
  • Rundvandringar Mitt Skåne
  • Rundvandringar på Romelåsen och kring Sjölandskapen
  • Rundvandringar längs Skånes kust
  • Rundvandringar för tågburna
  • Rundvandringar rofyllda platser
  • Rundvandringar mera Skånes kust

m.fl.

Jag har bläddrat i flera av böckerna men inte lusläst någon. Böcker ger definitivt mersmak för promenader och vandringar runtom i skåne. Vissa av rundorna har vi gått och cyklat utan att veta om att de fanns beskrivna. Smidigast hade såklart varit att ha alla kartor eller gps-spår i nån app men då blir det ju svårt att sälja böcker.

En del av böckerna finns hos Bokus och en del finns på Hoffmans hemsida rundvandringar.se. Vi lånade en hel hög med lite drygt tio av rundvandringsböckerna på biblioteket.

På hemsidan går det att beställa böcker, det finns lite foto-album, gps-spår, en och annan film och lite blandad nyttigt vandringsinformation.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera