Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

North Shore Buccaneer

North Shore Buccaneer utanför Orust
North Shore Buccaneer utanför Orust

År 2000 hade vi helt plötsligt två engelska kajaker efter att först ha köpt en till Pia 1999 och så en till Erik våren 2000, eftersom han blev så avundsjuk på Pias. Detta bytet gjorde att paddlandet fick en helt ny dimension och paddlingen blev avsevärt mycket roligare. Med de nya kajakerna var även paddlingen rolig, de gick att svänga genom att man rörde sig, lutade kajaken, tog ett styrtag osv..
Buccaneer tillverkas av North Shore. Våra modeller hade glasfiberluckor, de som tillverkas idag har gummiluckor. Glasfiberluckor ger ofta i mina ögon ett smäckrare intryck så länge man nu inte har kajak i tråkig svart luckfärg.

I Buccaneeren satt vi bra och hade bra kontakt med kajaken. Den är lättmanövrerad och går att svänga runt snabbt genom att man kantar den. Buccaneren är stabil både med och utan last. När vi bytte tyckte vi det var en liten kajak, och att packvolymen minskade med ca 70 liter märktes vid första veckoturen. Nu har vi insett att Buccaneeren är en stor kajak med gott om plats och det är inga problem att få ner packning för längre turer. Buccaneeren stampar en del i motsjö och har ett ganska stor och uppsvängd hög för som kan göra den ordenligt vindkänslig och svår att hantera när det blåser lite mer. Den ena såldes 2003 till förmån för en NDK Explorer. Den andra Buccissen såldes 2005 och ersattes av en Ellesmere från Boreal Design.
Sittbrunnsöppningen är av typen nyckelhål, vi satt båda väldigt bra i våra och tyckte man får bra stöd för kantning, lek och roll.

Buccaneer är en kajak med skarpa slag. Mycket stabil och lättmanövrerad. Vi trivdes väldigt bra i våra. Buccaneer är ingen snabb kajak, men vi är å andra sidan inga snabba paddlare heller så de spelade ingen större roll.

Buccaneeren är 530cm lång och 55cm bred. Plockas in till sverige av Kayak Support, i danmark är det Kano & kajakbutiken som har dem.

Buccaneerparkering i St Anna skärgård
Buccaneerparkering i St Anna skärgård

Lämna ett svar