Lifeproof – vattentätt fodral för iPhone

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Lifeproof för mobiltelefoner
En telefon med och en utan fodral.

Jag hade ett vattentätt Lifeproof-fodral till min iPhone 4 de senaste dryga året och tyckte det fungerade finfint. Så när vi köpte nya telefoner var det lika bra att skaffa fodral till de med. Det blev alltså Lifeproof igen, vi köpte direkt från Lifeproofs webshop då de inte fanns i sverige. Men nu finns de hos t.ex. iPhonebutiken  och fler lär säkerligen ta in dem.

Lifeproof känns som ett av de vettigaste fodralen om man vill ha något som är vattentätt, där telefonen och kameran går att använda med rimligt resultat. Vi har inte tokbadat med telefonerna i fodralen och kommer kanske inte göra det heller. Fodralen har vi för att kunna ha telefonerna tillgängliga i flytvästarna under paddling. De kommer säkert få vara med om en del skvätt, säkert lite bad, några rollar osv men ska vi bara ut för att bada packar vi nog ändå ner telefonerna i kajakerna för säkerhets skull.

Lifeproof är så pass smidigt att man i princip alltid kan ha det på. Och man ska såklart vara medveten om att varje av/påtagning sliter på de små gummilisterna, precis som på alla vattentäta prylar oavsett om det är telefonfodral, vattentäta kameror eller liknande.

Ett tag trodde jag att Lifeproof för iPhone 5 skulle komma utan skydd för skärmen. På fodralet till iPad har Lifeproof ingenting som skydd för skärmen utan fodralet tätar i kanterna direkt mot skärmen. Förvisso lite koolare och bör ge bättre skärmkänsla, men samtidigt är det bra med nåt skydd, jag är ju klantig och brukar tappa mina prylar och då gör plasten över skärmen allt lite skillnad. På fodralet till min iPhone 4 har jag ett par rejäla jack i plasten som sitter för skärmen, utan plasten hade det nog varit en sprucken skärm.

På det nya fodralet finns även möjlighet att enkelt få dit en liten rem eller snöre. Bra så man kan fästa telefonen i t.ex. flytvästen om man nu vill fotografera på vattnet. Jag hittade en gammal kompaktkamerarem i gömmorna som nu blev uppgraderad till telefonrem. Än så länge finns Lifeproof bara i svart i sverige, men vi kanske får se en finfärgad så småningom.

Lifeproof för iPhone 5 hos iPhonebutiken

www.lifeproof.com

Lifeproof har även fodral för iPad och även Android-telefoner.

Lämna ett svar