Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
En iPhone med och en utan Lifeproof
En iPhone med och en utan Lifeproof

Lifeproofs vattentäta iphonefodral har vi nämnt tidigare. Nu har jag haft och använt mitt i lite drygt ett år, har för mig att det landade i brevlådan strax innan Stockenträffen förra året.

Lifeprooffodralet finns numera i lite roliga färgerFör att vara ett vattentätt fodral är Lifeproof riktigt tunt och slimmat, inte alls mycket större än många andra snyggfodral. Visst blir telefonen lite större men det vore ju märkligt annars.

Det fina med Lifeproof är att det går bra att fotografera med telefonen i fordalet något som oftast fungerar ganska (ofta riktigt) dåligt i många mjuka påsfodral då plasten i sig är ett dåligt objektiv och det dessutom lätt blir imma, fukt och kondens på insidan. På Lifeproof är det en antifelexbehandlad glasbit framför objektivet så det fungerar riktigt bra.

Jag har inte badat mer än ett fåtal gånger med fodralet i flytvästen, men det har hängt med i västen då det regnat en hel del och även när det varit skapligt med sjö och skum. Hittills har det hållt tätt bra. Lifeproof själva skriver i nån finstilt text att man inte ska ta av och på det för ofta då det sliter på gummilister och annat, men så är det ju med alla små plottriga gummilister i kameror, gps osv. Fodralet behöver inte tas av för att ladda innehållet utan det finns en lucka för laddsladden. Finns även ett hörlurssuttag som normalt är igenpluggad men med medföljande adapter ska ge ett tätt hörlursuttag. Jag har inte våttestat hörlursuttaget eftersom jag sällan använder lurar.

Jag har tappat min i backen ett antal gånger och nu efter ett år har framsidan börjat bli lite repig men fortfarande funkar det bra att använda pekskärmen bra.

Lifeproof väger knappt 35 gram så även de mest intbitna ultralättpackare kan klara att få in det på packlistan.

lifeproof
lifeproof

Inga nackdelar då?
Jag skulle gärna sett en liten ögla för att fästa ett snöre eller något för att haka fast i västen, guppar det lite känns det lite spännande att ta bilder 😉 Ljudet blir lite sämre om man nu använder telefonen att ringa med som man gjorde förr 😉 fast inte så mycket, oftare är nog sämre täckning ute i busken en större felkälla. Vill man ha en flytande iphone med lifepproffodral finns Lifeproof Lifejacket fast då missar man mycket av smidigheten.

Lifeproof finns även i lite roliga färger, men det är lite snålt utbud i sverige än så länge, får hoppas på ett orange till iPhone 5 så inte telefonen behöver se så tråkfärgad ut framöver. Lifeproof har även fodral till iPad som ser lite kul ut. Kanske ska köra kartor i en iPad på däck framöver! De har även lite hållare för cykelmontage med mera.

Enligt Lifeproof har de fodral för femman på gång, och själva tror de att det ska vara klart att skeppa under oktober. Vi får se när det dyker upp, hörde något om att de räknade med att det skulle finnas i sverige i början av 2013.

Nu finns det Lifeproof för iPhone 5.

Köp Lifeproof hos iPhonebutiken som nog har störst sortiment i sverige,

Jämför priser på Lifeproofs fodral för smarta telefoner hos Prisjakt

 

En iPhone utan och en med Lifeproof
En iPhone utan och en med Lifeproof
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

3 svar på ”Lifeproof fodral för iPhone”

 1. Tjena Erik!

  Længst ned på Lifeproof skalet finns det två små hål på vardera sida før att ge bættre tillgång till mikrofonen. Funkar æven perfekt att festa ett litet snøre i, så om du har en extra ”snodd” från en kompaktkamera som har en tunn tråd i ænden så kan du slappna av lite mer nær du tar bilder. Lite konstigt kanske før man får leta ganska flitigt før att hitta den infon på Lifeproof sidor.

  M

  Svara
  • Tjena Mats,
   Jajamen, hittade oxå de där små hålen till sist. Lite onödigt små bara, men visst funkar det. På fodralen till femman finns det lite bättre fästmöjligheter.

   Svara

Kommentera