Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stiftelsen Skånska landskap uppmanar fler till att sova ute, i vindskydd, i tält eller under bar himmel. I år är det mellan 27 april & 3 maj och under veckan anordnar de olika aktiviteter runt om i/på sina strövområden.

Kul projekt och kul uppmaning. Det mesta är som bekant roligare ute. Ta ut er själva och barnen och njut. Ingen kommer ihåg en hemmakväll framför fånen, datorn eller teven men en utekväll/utenatt ger mycket. En natt nu kan vara inkörseln till ett helt liv med fantastiska naturupplevelser!

Så här beskriver de själva tanken:

Uppleva ljudet av en hoande uggla i skogen och njuta av en lägereld. Med Hela Skåne sover ute vill Stiftelsen Skånska Landskap locka fler att upptäcka naturen om dagen och natten under perioden 27 april-3 maj 2020. De stora äventyren visar sig ofta finnas i det enkla och nära, och kan finnas runt hörnet någon kilometer bort.
Vi vi locka fler att ge sig ut i naturen. Unna sig en utenatt i tält eller vindskydd. Läs mer under vår portal Hela Skåne sover ute som är en kort guide om vart du kan bege dig samt sovaute-tips.
Vill du som arrangör ordna en sova ute-aktivitet som andra kan haka på? På vår sida kan du anmäla en aktivitet!
En idé från Stiftelsen Skånska Landskap med samarbetspartners
Hela Skåne sover ute arrangeras 27 april-3 maj 2020 i ett samarbete mellan Stiftelsen Skånska Landskap, Naturum Skrylle, Söderåsen Naturum och Naturskolan Lund för att inspirera till mer uteliv i den egna närmiljön.
Tanken är att locka de som inte tidigare vågat eller kunnat ta sig ut för att uppleva friluftsliv, just vid den tidpunkt på året när naturen är som vackrast.

Lär mer här: https://www.skanskalandskap.se/hela-skane-sover-ute

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera