Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Byggdag 14-17

2003-10-27
Inte mycket att säga… Jag tog en matlåda med mig till jobbet och efter en snabb lunch så drog jag bort till bygglokalen och spenderade en halvtimme med att såga en däcksribba. Det tar en del tid så det vore inte fel att nyttja bandsågen på kursen men det är osäkert om det blir någon kurs i morgon.

Byggdag 15, 2003-10-28
Jodå, det blev träkurs! Så jag passade på att nyttja bandsågen så mycket jag kunde. Däcksribborna skall sågas i alla möjliga vinklar vilket är svårt med bandsågen men en del av det skall vara vinkelrätt. Så även om det inte går att såga hela vägen in (för där gäller andra vinklar) så går det ändå att fixa en del av jobbet.
Det som jag verkligen ville fixa med bandsågen var att grundsåga formen på de böjda däcksribborna (nummer 5 och 6).
Jag har en liten hållare för borrmaskinen och en slipskiva som förhoppningsvis kan förenkla jobbet att passa in tapparna på däcksribborna. För att förenkla slipandet så gjorde jag en liten stödplatta som jag kan fästa på arbetsbänken framför borrmaskinens sliprondell.

Byggdag 16, 2003-10-30
Först blev det en kort sväng på lunchen då jag hann såga till ytterligare några ribbor. Senare på kvällen blev resten av de raka däcksribborna sågade. Detta var efter jag och Nicke varit hos kollegan Lars och tittat på ett betydligt mer omfattande bygge. Lars bygger nämligen ett flygplan – där kan vi snacka om att det är många hål som skall fixas!

Byggdag 17, 2003-11-01
Det blev ännu en lång dag i garaget! Det gjorde inte något eftersom vädret ute var rätt trist, grått & regnigt.Idag gällde det att passa in däcksribborna i hålen. Mycket slipande och filande går det åt. En ribba tar uppemot 45 minuter att fixa till. Jag hade helt klart nytta av sliprondellen.
Jag sågade även till och passade in de böjda däcksribborna.
När jag väl fått till alla ribborna kunde jag inte låta bli att göra en provmontering. Nu liknar det verkligen något!

Härnäst blir det att snygga till alla delarna med slippapper inför den faktiska monteringen. återigen blev det så att jag stod och kollade en längre stund. Kul, kul!

föregående sidanästa sida

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera