Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

På en låga – kokbok för uteätare

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

På en låga - kokbok för utebruk

av: Karin Sundqvist
ISBN: 9789197609012

Har kikat igenom kokboken På En Låga. Den verkar riktigt lovande!

Än så länge har jag bara testat ett recept, pizza med rökt lax och pepparrot. Jättegott! Kompisar har testat några andra recept och även de smakade gott och var ganska enkla att göra.

Karins tanke med recepten är att de ska inspirera och att ingredienserna ska vara lätta att hitta i närmsta butik. Som hon själv sa; Hon vill kunna komma på dan innan att hon vill ut och paddla och då bara sticka in till den lokala handlaren och shoppa det hon behöver. Smart!

Karin har jobbat som kock på bla segelbåtar som går över atlanten, och recepten är inte gjorda på råvaror med tanke på vikt, utan det är mycket färska grönsaker och en del konserver, vilket känns fräscht. De går säkert att göra om för att passa vandraren, men i originalutförande är de flesta mer gjorda för tex seglaren eller paddlaren som inte alltid behöver tänka så mycket på vad maten väger. Recepten är uppdelade i den klassiska ordningen; dricka, frukost, huvudmål, bakat och sötsaker. Vilket gör det enkelt att hitta olika förslag på vad man är ute efter. Boken har mycket och ganska stora bilder, och det gillar jag. Det finns en del tips och trix om råvoror och man kan t.o.m få kokboken i mobilen!

Nästa recepttest kommer att bli nått nytt frukostbröd att baka på morgonen, och Brownie som får det att vattnas i munnen bara jag tänker på det eller kanske choko-coco, den sista är chokladmousse gjord på kokosmjölk och chokladbitar av Bounty… Låter väl inte helt fel en go kväll på klippan i skärgården? 😉

Jag tycker definitivt att den har rätt till sin plats i boksamlingen!

Läs recensioner av andra Kokböcker.

Kan hittas begagnad hos t.ex. Bokbörsen.

1 svar på ”På en låga – kokbok för uteätare”

  1. Nu har jag testat de recept som jag lovade testa, och de var jättegoda!
    Frukostbrödet är en ny favorit! Grymt gott och mättande, och man tillsätter bara vatten när det ska bakas. Smidigt!
    Choko-Coco var oxå supergott, men aningen för mycket för 2 pers! ;-D
    Brownies var väl de som inte blev så gott som jag trott, jag körde utan tillbehören som nutella eller grädde, vilket kanske hade lyft dom till de höga höjderna. Måste testa med det oxå. /Pia

Kommentarer är stängda.