Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stugbilen Winzent

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

winzent-platis-raps

Vi har länge tänkt att vi skulle skaffa oss en liten husbil men inte kommit till skott. Fast härom veckan fick vi tummarna loss. Det blev en Adria Win 2004. När vi spanat stugbilar, husbil, bobil, van, camper kom vi efterhand på att vi ville ha en ganska liten. Vi tror att en mindre gör att vi kan, och vågar ta oss fram och ner till de fina ställena vi vill vara på. Att det blev en Plåtis (alltså en som är byggd av en vanligt transportbil) var för att de verkar trafiksäkrare, smalare osv och kanske det viktigaste för oss att den har två rejäla öppningar. Dubbla dörrar bak gör att man kan ligga i sängen inne med grym vy utåt. Rejäl skjutdörr på sidan gör att man kan ha öppet på sidan också och sitta inne fast med utekänsla. De två dörrarna gör även att det går snabbt att vädra ordentligt. Än så länge har vi inget takräcke (takräcke fixat sensommaren 2016) men det hoppas vi kunna lösa framöver.

Tanken är att använda den som utflyktsbil och kajakbil där vi kan få med både cyklar (cykelställ finns på), kajaker, friluftsutrustning och sticka iväg och variera uteaktiviteterna med lite datorjobb, soffsurf på blandade platser.

Vi får se hur det blir, vi kanske blir sittande i soffan och sängen, skaffar teve, löser melodikrysset och aldrig går ut 😉

Winzent? Ja, vi är inte mycket för att döpa våra prylar 😉 men förra ägaren hade döpt den till Winzent så det får den heta även framöver 🙂 Winzent har även en egen Facebooksida.

Stugbil? Är det inte en husbil? Jo, kärt barn har som bekant många namn, denna är rimligt liten så mer mysig stugkänsla än stor huskänsla tycker vi :

Vad ryms i en stugbil då?
Längst ner finns en bild på planlösning. En dubbelbädd längst bak med panna, gasförvaring och ganska stort förvaringsutrymme under. Dusch/toautrymme med vask och kassettoa. Tvåsitssoffa med bord, framstolarna är vridbara så man kan sitta fyra. Kylskåp som drivs av gasol eller 220v och underhållskyls med 12v under färd. Köksdel med två gasolsplattor och vask. Varmvattenberedare finns med. Lite solcell på taket och numera takräcke för kajakerna. Vi får utan problem med oss prylar för paddling, cykling och annat friluftsliv vi vill ägna oss åt; två MTB på bakdörren, 2-4 kajaker på taket (en del kajakprylar i kajakerna), två tält (ett för vandring och ett för paddling), två små ryggsäckar för cykling/dagsturer, två stora ryggsäckar om vi skulle vilja övernattningsvandra, kläder för några veckor, mat för ett bra tag, kameror, stativ m.m. Rymmer mer än man tror.

 

Premiärkväll vid en sjö i en bokskog igårkväll
Premiärkväll vid en sjö i en bokskog igårkväll
Stor sidodörr
Stor sidodörr
Tåvift
Tåvift
På väg mot svalkande morgonbad. Lite höstkänsla i morse men alltid gott med ett bad :)
På väg mot svalkande morgonbad. Lite höstkänsla i morse men alltid gott med ett bad 🙂

Planlösning Winzent Adria Win 2004. Tvärbädd bak, kök med två plattor och vask på högersidan, kylskåp precis bakom passagerarstolen. Bord & soffa och toalett/dusch på vänster sida.
Planlösning Winzent Adria Win 2004. Tvärbädd bak, kök med två plattor och vask på högersidan, kylskåp precis bakom passagerarstolen. Bord & soffa och toalett/dusch på vänster sida.

Lämna ett svar