Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Boskär, Gavleholmen & Lilla Vippholmen i Misterhult

Pia inspekterar Galtbådan på väg mot Boskär
Pia inspekterar Galtbådan på väg mot Boskär
Boskärs välkomstkommité
Boskärs välkomstkommité

Misterhultsugna är vi för det mesta så vi tog oss några dagar till där. Regnade hela vägen hemifrån, men i byn Misterhult avtog det och i Klintemåla sken solen. Packade lite snabbt och väntade på ledig plats på kajakbryggan. Paddlade lite svagt söderut med målet inställt på Boskär där vi stämt möte.
Fin paddling i fint ljus, på Boskär sydostsida satt Damiano (alias Gnarlydog) från Australien och Petra från Österrike. Damiano och jag har haft lite kontakt och han hade blivit sugen på sverige och skandinavien delvis efter att ha sett våra bilder. Kul!

Trevligt att ses såklart och det blev den go kväll med fin horisontvy och trevligt snack innan vi landade i (eller i alla fall vid sidan av) sovsäckarna.

Morgon på Boskär
Morgon på Boskär
Kajakseglare
Kajakseglare

Morgonen bjöd på finväder och finljus, blev långfrukost i solen tills det spådda regnvädret var på g då satte vi oss i kajakerna och paddlade lite. Damiano och Petra seglade lite i svaga vinden och vi snirklade lite hit&dit så de skulle få se några av pärlorna i Misterhult. Så småningom landade vi på Lilla Bergö för lunch. Blev under-tarp-lunch då regnet fortsatte att hänga efter.

Inte alltid sol ens på solkusten ;) Kanalen mellan lilla och stora Vippholmen
Inte alltid sol ens på solkusten 😉 Kanalen mellan lilla och stora Vippholmen
Damiano i Clapotis
Damiano i Clapotis
Petra provar Pias Skim Dex
Petra provar Pias Skim Dex
Pia gillade oxå idéen med segel
Pia gillade oxå idéen med segel

Fortsatte snirklandet norrut, nu med mig och Pia i kajakerna med segel. Lite för lite vind men det kändes ändå att det hjälpte till. Damiano som seglar mycket med kajaken i Australien tycker det funkar riktigt bra. Så småningom kom solen fram och vi landade på Gavleholmen i fint väder efter ett varv runt Lilla Rövareskär. Skön kväll med bad, sol och mat. Morgonen efter blev även den finfin och lång. När det började bli läge för avfärd kom det fiskare och skulle vittja näten kring ön och det blev fisksug så vi köpte ett lass och Pia och Damiano rensade för fullt. Blev en tidig fisklunch, riktigt gott.

Öhäng med vy på Gavleholmen
Öhäng med vy, på Gavleholmen
Framskakning av öl som fastnat bakom skäddaboxen
Framskakning av öl som fastnat bakom skäddaboxen
Lite solnedgång fick vi även denna kväll
Lite solnedgång fick vi även denna kväll
Hilleberg Tarra på Lilla Vippholmen
Hilleberg Tarra på Lilla Vippholmen

Vi hade tänkte haka på norrut men de andra skulle in och bunkra i Västervik inför den fortsatta färden norrut och vi var allt lite slöa-på-ö-sugna. Vi vinkade av dem, himla kul att ses hoppas det blir fler tillfällen. Sen slöade vi med varsin bok, massa bad osv. Framåt kvällskvisten fick vi reda på att Felix, Robert & Jenny slagit läger på Lilla Vippholmen så vi packade ihop och drog oss dit. Finväderspaddling, rätt mycket båtar av varierande storlek här och där. Blev en go kväll på Lilla Vippholmen, länge sen vi träffades. De har numera bytt ut sin Yoo-a-kim till en VKV Anita K2 och så paddlar en av dem en hemmabyggd Husky, kul att alla kan hänga med!

Dags för eld på Lilla Vippholmen
Dags för eld på Lilla Vippholmen

Ännu en solig morgon med tidigt dopp, kaffe på det och massa klippslöande, så småningom vaknade alla och vi fortsatte på samma tema. En go dag på klipporna innan vi paddlade in mot Klintemåla och de andra hängde sig kvar i Misterhults skärgård ett par dagar.

Det blommar på Lilla Vippholmen
Det blommar på Lilla Vippholmen
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Boskär, Gavleholmen & Lilla Vippholmen i Misterhult”

Kommentera