Klintemåla är kanske ingen pärla man åker till för att besöka bara den lilla orten, även om den ligger fint och nog kan vara ett bra boende i skärgården.
Men för paddlare är Klintemåla framförallt ett bra ställe att starta paddlingen i Misterhults skärgård.

I Klintemåla finns en kajakbrygga, sommaröppen butik och gott om plats (utom midsommarhelgen) att parkera på. Och från sommaren 2011 finns det även kajakuthyrning Kajaktorpet – Klintemåla Kajak (före detta Påskallavik kajak).

Det går fint att köra ändå ner till hamnen och bryggan för ut/ilastning och packning och sen finns det lite olika parkeringsplatser i Klintemåla. En i hamnen för kortare besök på runt timmen eller så och en privat parkering för boende på öarna. En gästparkering hundra meter från hamnen för ett dygn och öbesökare och så en långtidsparkering en bit upp i skogen längs med vägen om man ska vara ute mer än en natt. Riktigt välordnat. Slå en kik på vad som står på skyltarna, finns ingen anledning att stå på fel parkering och ge paddlare dåligt rykte.

Klintemåla är även gästhamn för båtar, det går att fylla på vatten, låna toalett och hyra in sig i en dusch. Sommartid finns även kaffe- och våffelservering samtliten butik i hamnen. Kanonbra

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera