Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vantar i tovad ull är en klart underskattad produkt. Vi har använt tumvantar i tovad ull i mer än tio år när detta skrivs. Har för mig vi fick de första paren av Peter Svenssons mor och några har vi fått av min, Eriks mor.

Tumvantar överlag och i tovad ull i synnerhet känns som en väldigt otäck (o-tech) produkt men så himla bra. Till att börja med använde vi våra nästan enbart under ett par skalvantar vid turskidåkning men ganska snart kom vi på att de är perfekta även vid paddling och andra utflykter.

Det goa med tumvantar i ull är att de värmer supergött och trots att de inte är fodrade eller klädda är de rimligt vindtäta. Dessutom värmer de även lite lätt fuktiga, så perfekta att dra på vid raster när händerna är fuktiga och kalla. Lätta att ta på och av är också smidigt.

Det finns mer hi-tech-vantar med windstopper och andra material men i detta fallet är det nog tveksamt om det verkligen tillför något, förutom ett högre pris.

Vanliga tovade vantar hittar man nog enklast på lokala hantverksmässor, marknader och liknande. Många av de traditionella handsktillverkarna har ulltumvantar på programmet men relativt sällan tovade. Behövs mer vindtäthet än vad de normalt ger, så är ett par tunna skalhandskar ett mycket bra komplement.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera