Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grå pesten

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Grå Pesten är den alltmer vanliga utomhusmiljön kring våra bostäder. Fler och fler trädgårdar och även offentliga miljöer har senaste årtiondena förhårdats och blivit gråare och gråare. Natur & djur får stå tillbaka då trädgårdar förfulas med gigantiska trädäck, grå och hårda plattlagda ytor för bilar, stålkanter, gångar med mera och massa sten. Väldigt synd för alla små djur som är i behov av blommor, växter, jord, sand med mera för att överleva. Det här gråa, hårda, svarta och platta gör också trädgårdarna ser mer ut som entrén till ett bibliotek i östtyskland för 50 år sen 🙂 Grått, sterilt, dött och tråkigt.

Tror ingen egentligen mår bra av de här alltmer sterila miljöerna. Förvisso relativt enkla att sköta men det blir oerhört trista miljöer att vistas i men det här döda och sterila är nog varken bra för kroppen eller knoppen på oss människor. Ofta är de dessutom fulla av ljudföroreningar, ljusföroreningar och även luftföroreningar. förutom ljusföroreningar blir ofta ljudmiljön märklig i och med att det är så mycket hårda och döda material.

Trädäck för råttorna
Läste i alla fall en positiv sak med trädäcken och det är att råttor trivs därunder och det är ju bra för mångfalden. Fast kanske inte lika positivt bland trädäcksägarna kan man ana 🙂


Lämna ett svar