Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Helgelandkusten igen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Även i år blev det en sväng till Helgelandskusten i Norge. Liksom förra året var det en mycket trevlig tur i en mycket fin miljö. I år var fokus lagt på att fotografera mycket och så blev det oxå.


På grund av lite dåligt flyt med vädret blev turen något kortare än beräknat, men vi fick i alla fall 9 nätter ute på öarna och fick se Lunnefåglar, Havsörnar, Havsutter och Tumlare, dock inga valar i år.

Tillägg: Nu har vi fixat in lite fler bilder och text.

8 svar på ”Helgelandkusten igen”

 1. Tack! Fler bilder kommer så småningom. Ska bara sortera bort ”några” stycken först.
  Vi hade med oss varsin kompakt digitalkamera och varsin systemdigital; blir mååånga bilder 😀
  Å egentligen borde man ju vara ute och inte sitta vid datorn.

 2. Norge verkar häftigt! Men det måste vara lurigt med tidvattnet? Har själv erfarenhet av det från en gång på Lofoten för länge sen, fast med en helt annan båt 😉 Har du ny kamera?

 3. Norge är mycket fint, dit får man fara fler gånger! Vi har ju bara rört oss inom ett litet område; finns säkerligen hur mycket fint som helst längs med norges kust.
  Tidvattnet är inte så lurigt om man vet om det och håller lite koll på det. Men visst kan det bli lite att bära vid lågvatten, och lite strömmar här och där.
  På kamerafronten kör jag med Canon S50/20D och Pia med i5/350D.

 4. Schyssta bilder Erik. Använder du något regnskydd eller dylikt eller plåtar du bara när vädret medger?

  Vilken sträcka paddlade ni i år? Kan trösta dig med att vädre inte direkt blev bättre sen ni åkt hem. Var uppe förra veckan och paddlade i Nordland och vi såg knappt solen och hade en hel del vind. Men Norge är ju som sagt fantastiskt att paddla i ändå.

  /Andreas

 5. Hej!

  Tack Andreas! Vi paddlade inom samma (lilla) område som förra året, fast kortare 😉 I stort sett; Nesna-Tomma-Lovunda-Lurøya-Tomma-Nesna.

  Fler bilder å text kommer, ska bara sortera lite…

  Till småkamerorna har vi vattentäta hus och de har vi i flytvästarna så de är alltid redo och nära till hands. Till systemkamerorna har vi inga speciella skydd, utan de används mest på land när det är uppehåll. Lite fukt tål de nog men man får ändå vara någorlunda försiktig. I kajakerna har vi de stora kamerorna som regel nerpackade i vattentäta väskor/boxar/påsar.

  Och Norge är verkligen fint, jag har bara rört mig inom en synnerligen begränsad del, men där är helt underbart! Det lär bli fler rundor till norge!

  mvh erik

 6. Verkarsom en supertur. Skall upp till Nesna i mitten på augusti. För kamera i kajak kan jag varmt rekommendera Pelicase, finns i massa storlekar, tre färger, 100% vattentät, stötsäker, svårkrossbar. Testad en vecka i forskajak i Katalonien (Pelicase 1200 med en Nikon D70 med 28-80 mm i). Enda nackdelen är att man måste ta av objektivet(om man inte vill ha en klart större väska)…
  Se : http://www.emscases.se
  Dock biligare i USA (eller Andorra om man har vägarna förbi…)

 7. Ja, Peli är kanonbra, detsamma gäller Kinetics väskor. Dock är de lite svårpackade tycker jag så de får oftast stanna hemma när det ska paddlas.

Kommentarer är stängda.